У Львові навесні хочуть запустити гелікоптер для порятунку важкохворих

2247 0
У лікарню швидкої допомоги Львова пацієнтів у важкому стані доставлятимуть гелікоптером. За попередніми розрахунками, майданчик обійдеться лікарні у 5 млн грн.
Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Міністерство охорони здоров’я запускає у Львові та Києві проєкт, який передбачає цивільну медичну евакуацію важкохворих. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Читайте також: На території лікарні швидкої допомоги облаштують вертолітний майданчик

«У лютому та квітні поточного року МОЗ ініціює запуск двох пілотних проєктів з аеромедичної евакуації – у Львові та Києві», – зазначив міністр.

Як повідомили у Львівському центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, вони близько 4 місяців проводить спільну з МОЗ роботу над втіленням пілотного проєкту з аеромедичної евакуації пацієнтів в Україні.

«Ми будемо піонерами з реалізації цього проєкту. Наша зона відповідальності охоплюватиме увесь Карпатський регіон та окремі області західної частини нашої держави. Розпочинаємо підготовку наших команд медиків, які забезпечуватимуть медичну допомогу на відповідних повітряних суднах екстрених служб реагування», – зазначили у львівському центрі екстреної допомоги.

Міністр Степанов уточнив, що авіацією транспортуватимуть реципієнтів для трансплантації, а також пацієнтів, які потребують невідкладної медичної допомоги у критичних випадках, пов’язаних із гострою затримкою кровообігу, гострими розладами серцево-судинної системи та іншими важкими станами, опіками, травмами, пораненнями, отриманими, зокрема, під час масових уражень, стихійних лих.

Читайте також: У Львові відкрили Центр трансплантології

Нагадаємо, що лікарня швидкої допомоги розробляє проєкт на будівництво злітно-посадкового майданчику. Раніше головний лікар медзакладу Олег Самчук розповів у коментарі >Tvoemisto.tv, що у лікарню швидкої допомоги Львова пацієнтів у важкому стані доставлятимуть гелікоптером. За попередніми розрахунками, майданчик обійдеться лікарні у 5 млн грн.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!