У Львові хочуть збільшити плату за паркування у центрі на вихідних

2161 0
Управління транспорту та зв’язку Львівської міськради вважає недоцільним облаштовувати додаткові зони паркування у центрі міста у вихідні та святкові дні. Натомість члени виконкому ЛМР мають іншу думку з цього приводу – розширювати межі паркування тут таки треба. Як варіант, за додаткові паркомісця можна брати більшу плату, тим самим відлякуючи автівки від центру.
Фото: lypneva.com

Фото: lypneva.com

У центрі Львова функціонує 11 майданчиків для платного паркування транспортних засобів. Загалом це – 375 паркомісць, повідомив начальник управління транспорту та зв’язку Віктор Щир, пише ZIK.

Йдеться про майданчики за такими адресами: вул. Шпитальна (27 паркомісць), Валова (78), Коперника (15), Гнатюка (24), Костюшка (22), Саксаганського (21), Словацького (30), Чайковського (37), пл. Міцкевича (26), Маланюка (15), просп. Шевченка (80).

Також, як повідомив чиновник, 14 листопада відбулося засідання конкурсного комітету з визначення операторів паркування транспортних засобів у Львові, зокрема, на земельну ділянку на вул. Січових Стрільців (12 паркомісць). Конкурс виграло ЛКП «Львівавтодор».

Відтак, за словами чиновника, управління транспорту та зв’язку Львівської міськради вважає недоцільним облаштовувати безкоштовні додаткові зони паркування у центрі міста у вихідні та святкові дні.

«Крім цього мешканці центру (пішохідної зони) мають пільги на паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування», – додав Віктор Щир.

Секретар ЛМР Василь Павлюк своєю чергою зауважив, що на вихідні у центрі міста, особливо біля церков, є дуже багато машин, тому потрібно думати, як розширити межі паркування.

«На вихідні в центрі немає можливості нормально запаркуватися, водії паркуються де хто може. Ніхто не говорить про безкоштовний паркінг, за це можна брати плату», – зазначив він.

 «Можна брати більшу плату за паркування, щоб відлякати водіїв від центру і щоб вони більше доїжджали громадським транспортом. Коли в неділю на пл. Соборній запаркуються авто, то не те що два автобуси, а дві машини не можуть роз’їхатися», – підкреслив перший заступник міського голови Львова Олег Синютка.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!