У Львові хочуть зменшити викиди від комунального транспорту. Що пропонують

1892 0
У Львові радять перевести весь муніципальний транспорт на більш екологічне паливо.
фото Олександра Шутюка

фото Олександра Шутюка

У Львові хочуть зменшити викиди від комунального транспорту. Для цього є доручення міського голови, щоб проаналізувати всю техніку. Про це під час інтерв’ю повідомила керівниця управління екології та природних ресурсів Олександра Сладкова.

«Розробники Green City Action Plan радять нам розвивати громадський транспорт і альтернативні маршрути. Ідеться про те, щоб перевести весь муніципальний транспорт на більш екологічне паливо, купувати більше електротранспорту та купити каталізатори на бензинові і дизельні транспортні засоби. Почати потрібно із себе. Є доручення міського голови, щоб проаналізувати всю техніку. Ідеться також про поліцейські машини та інші міські служби», – каже вона.

Читайте також: У Львові придумали, як вирішити проблему шумового забруднення

Також, за словами Олександри Сладкової, потрібні смуги для громадського транспорту, якими можна швидше доїхати.

«Так, затори для автомобілів від цього погіршуються. Зараз у людей вибір – або 40 хв в заторі в смердючому повному автобусі, або у своїй приємній машині, а згодом це має бути вибір – 40 хв в заторі в машині чи 10 хв без затору громадським транспортом», – додає керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР.

Повний текст про те, як змінюватиметься екологічна політика, чому у Львові немає чим дихати та як це виправити, читайте за посиланням

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!