У Львові хочуть з'ясувати, коли у транспорті введуть е-квиток

3954 0
Із 15 травня тариф на проїзд у маршрутках підвищується до 4 грн. Опитування львів’ян показало, що вони готові платити за проїзд більше, якщо буде забезпечена якість перевезень та облік пасажиропотоку. Одним із кроків до цього мав би стати електронний квиток, про запровадження якого у Львові вже говорять досить давно.

У зв’язку з цим депутати на найближчій сесії міської ради 13 травня хочуть підняти питання про пасажирські перевезення у Львові, зокрема про контроль за графіком руху та проблему впровадження електронного квитка.

Свого часу на розгляд депутатів була винесена пропозиція оголосити конкурс на пошук фірми, яка згодом мала би контролювали облік пасажирських перевезень та графік руху. У конкурсі взяли участь 13 фірми, однак із невідомих причин справа не була доведена до кінця.

Читайте також: 10 переваг запровадження електронного квитка у Львові

 «Ми не можемо зрозуміти, чому так трапилося. Громада міста повинна почути чітку відповідь, коли у Львові буде запроваджений єдиний електронний квиток? Коли нарешті  буде он-лайн контроль за графіком руху маршруток?» – акцентував голова депутатської групи «Народний Контроль» Валерій Веремчук.  

Як зазначалося, серед основних преваг запровадження електронного квитка у Львові: впорядкування обліку всіх пасажирів; посилення безпеки (водії краще слідкуватимуть за дорогою, а не будуть касирами, інспекторами з пільг, тощо); оптимізація розприділення пасажиропотоків (буде легше вирахувати необхідну кількість машин на маршруті; єдиний квиток діятиме на всіх маршрутах із можливістю пересадки в інші автобуси протягом певного терміну; сплативши  певну суму за  місяць буде можливість безлімітно користувати  громадським транспортом  Львова та деякі інші.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!