У Львові художник створить картину, щоби привернути увагу до сучасного мистецтва

1363 0
Полтавський митець дві години малюватиме свій твір просто неба на площі Ринок.
Фото: pl.ua

Фото: pl.ua

Сьогодні на площі Ринок у Львові полтавець Максим Скворцов організовує арт-проект «10 метрів твоїх можливостей».  Він планує упродовж двох годин малювати картину, щоби зацікавити жителів міста сучасним мистецтвом, а водночас, прагне надихнути інших митців побороти невпевненість у собі та вийти зі своїми творами до публіки.

«Україна має багато цікавих, але не відкритих для світу митців, яким є що показати, проте через невпевненість у собі і страх провалу вони можуть так і залишитися нікому невідомими. У той же час суспільство мало цікавиться сучасним мистецтвом — це теж створює бар'єр для розвитку творчості» — цитують слова художника на сторінці події в соціальній мережі Facebook.

Читайте також: У Львові арт-група GAZ презентувала уявне майбутнє світу. Фоторепортаж

У рамках проекту також дебютуватиме молодий львівський дизайнер одягу Олег Гаврилів. Захід триватиме з шостої до восьмої години вечора на площі Ринок.

Пізніше «10 метрів» можна буде побачити на виставці в галереї Львівської національної академії мистецтв 1-го вересня. Восени ж за підтримки The Post Creative Foundation проект вирушить до Бостона (США).

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!