У Львові Інспекція ДАБК призупинила будівництво на проспекті Чорновола

3818 0
Міська інспекція державного архітектурно-будівельного контролю виявила порушення будівництва на просп. Чорновола, 45б.
ФОТО: PROJETO-A.COM

ФОТО: PROJETO-A.COM

Міська інспекція державного архітектурно-будівельного контролю позапланово перевірила та обстежила будівництво на просп. Чорновола, 45б. За результатами перевірки встановлено, що  забудовник – ТОВ «Горизонт захід 1» – вніс недостовірні дані в декларацію про початок будівельних робіт, що є підставою вважати об’єкт самочинним будівництвом.

Як зазначають в Інспекції, внесенням недостовірних даних у декларацію забудовник порушив ч.8 ст. 36 ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності», а також п.11 «Порядку виконання підготовчих і будівельних робіт»,  затвердженого Постановою КМУ №466. У зв’язку з цим, складено відповідний акт, припис про зупинення підготовчих та будівельних робіт, припис про усунення виявлених порушень, а також протокол про правопорушення у сфері містобудівної діяльності. Окрім цього, скасовано декларацію про початок будівництва, зареєстровану Департаментом ДАБІ у Львівській області в квітні 2016 р.

Читайте також: У Львові Інспекція ДАБК вимагає знесення 5-ти «самобудів»

«Відповідно до Постанови КМУ №466, у разі виявлення недостовірних даних, наведених у зареєстрованій декларації, які є підставою вважати об’єкт самочинним будівництвом, зокрема, якщо він збудований або будується на земельній ділянці, не відведеній для цієї мети, або без документа, який дає право виконувати будівельні роботи, чи належно затвердженого проекту/будівельного паспорта, реєстрація такої декларації підлягає скасуванню», – зазначають в Інспекції.

Додамо, що за вказаною адресою у Львові зводять ЖК Diplomat Tower, в мережі вже навіть продають квартири в цій новобудові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!