У Львові ІТ Кластер подарував 3D-принтер студентам

2248 0
Учора Львівський IT Кластер вручив 3D-принтер Програмі з комп’ютерних наук УКУ. Ініціаторами виступили компанїі-учасники Кластеру. Про це інформують у прес-службі міськради.
фото: прес-служба міськради

фото: прес-служба міськради

«Львівський IT Кластер прагне, аби якомога більше талановитої молоді  долучалося до сфери IT та здобувало якісну освіту. Саме тому Кластер займається  промоцією галузі IT серед школярів та студентів, а також співпрацює з IT-програмами у вузах, – говорить директор Кластеру Степан Веселовський. – Студенти зможуть багато чому навчитися, користуючись 3D-принтером, і, може, когось це надихне на створення власних продуктів. Саме тому ми і вирішили подарувати цей принтер».

3D-принтер дозволить студентам друкувати потрібні деталі та оригінальні продукти. Зокрема, перше, що надрукують студенти, – це деталі до проектів, які застосують у клубі робототехніки. У травні з’являться вже повноцінні продукти, створені на 3D-принтері.

Читайте також: Роздрукуй майбутнє. Як і де у Львові працюють 3D-принтери

За допомогою приладу, студенти зможуть розвивати креативне мислення, переконаний керівник Програми з комп’ютерних наук Ярослав Притула. «Добра навчальна програма – не лише та, яка дає ґрунтовні знання, а та, яка дає можливості студентам творити, – говорить Ярослав. – А 3D-принтер поєднує в собі і знання, і творчість». За його словами, 3D-принтер дасть студентам більше можливостей для реалізації їхніх ідей. «Щиро дякую Львівському ІТ Кластеру за підтримку наших студентів. Упевнений, що за кілька років така інвестиція у людський капітал Львова повернеться сторицею», – додає він.

Як зазначають у Кластері, це не єдиний проект, спрямований на розвиток та покращення освіти у львівських університетах.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!