У Львові із Личаківського кладовища викрали бронзовий надгробок

3313 1
Із Личаківського цвинтаря у Львові викрали бронзове погруддя вагою приблизно 150 кг заслуженого працівника сільського господарства *Юліана Карпінського. Інформацію вже підтвердили у Державному історико-культурному музеї-заповіднику «Личаківський цвинтар».
фото: Варта 1

фото: Варта 1

За словами працівника музею, погруддя Карпінського викрали з могили орієнтовно 13-го травня. Він також додав, що, за всіма ознаками, були невдалі спроби викрасти й інші погруддя. Наразі про крадіжку повідомлено в міліцію, також про неї знають родичі похованого на цвинтарі.

Водночас, родичі похованого розповіли Zaxid.net, що вага погруддя складає приблизно 200-300 кг. Тоді як працівники музею стверджують, що погруддя виготовлене не із суцільної бронзи, а, також, із бетону, відтак, його вага менша, ніж 200 кг.

Родичка похованого на цвинтарі Наталія Карпінська також повідомила, що погруддя вже намагалися викрасти кілька років тому, однак тоді його знайшли неподалік кладовища. Цього ж разу, за словами жінки, адміністрація музею не повідомила родину про крадіжку - відсутність погруддя вони виявили самостійно, прийшовши провідати могилу.

Родичі також підтверджують слова охоронців про спроби невідомих викрасти ще два погруддя неподалік центральної алеї. Зокрема, йдеться про погруддя доктора медичних наук Георгія Караванова.

*Юліан Антонович Карпінський - заслужений працівник сільського господарства, кандидат технічних наук, громадський діяч, народився у 1931 , помер у 1988 році.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
17 Травня, 2015 10:36
Ольга Заберіть, будь ласка, зайві коми в статті, їх там забагато. І встановіть на сайт систему "орфус", щоб про це не треба було писати в коментарях.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!