У Львові із обмороженнями госпіталізували 16 людей

1887 0
До обмороженої частини тіла слід прикладати теплу тканину. Не можна терти ці ділянки, відігрівати гарячою водою.
Photo by Farrel Nobel on Unsplash

Photo by Farrel Nobel on Unsplash

Упродовж 1−17 січня до лікарень Львова із переохолодженням та обмороженням госпіталізували 16 осіб. У 12 потерпілих були обморожені кінцівки, а четверо отримали переохолодження. Трьох осіб уже виписали, повідомили у мерії.

Читайте також: Правила поведінки у морозну погоду: як уникнути переохолодження та обмороження

«Найшвидше обморожуються пальці на руках і ногах, потім вуха і ніс. При перших ознаках втрачається чутливість. Шкіра блідне, припухає, свербить, за кілька годин може посиніти. Перша самостійна допомога – зігрітися в теплому приміщенні, випити якомога більше рідини: будь-які теплі напої, крім алкоголю. Вони відновлять нормальну температуру тіла та покращать циркуляцію крові. До обмороженої частини тіла слід прикласти теплу тканину. Не можна терти ці ділянки, відігрівати гарячою водою – це може призвести до поглиблення ураження», –  наголошують в управлінні охорони здоров’я ЛМР.

Читайте також: «Мені було страшно тієї ночі». Волонтер – про те, як з колегами врятували загубленого в горах львів'янина

Нагадаємо, у Львові діють два пункти обігріву. Один у Львівському центрі обліку та нічного перебування бездомних осіб на вул. Кирилівській, 3а. Інший у приміщенні БО «Регіональний центр соціальної адаптації» на вул. Личаківській, 56 за умови зниження температури повітря до мінус 10°C.

Історію про порятунок львів'янина, який 9 днів блукав у горах і зазнав обмороження, читайте у розповіді туристів-волонтерів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!