На Львівську ТВК подали до суду через результати виборів до міської ради

1464 0
Він вважає, що міська ТВК порушила вимоги Виборчого кодексу під час складання протоколу.

Кандидат від партії «Наш край» подав до суду на Львівську міську ТВК через результати виборів до Львівської міськради. Про це інформує пресслужба громадської мережі ОПОРА.

Кандидат у депутати Львівської міської ради від партії «Наш край» Євген Лозинський вважає, що при складанні протоколу міською ТВК було порушено вимоги Виборчого кодексу.

8 листопада Львівський окружний адміністративний суд розпочав розгляд його позовної заяви. У суді Євген Лозинський просить визнати протиправними дії міської ТВК і провести звірку протоколів на виборчих дільницях у двох територіальних виборчих округах міста Львова.  А також допитати в якості свідків членів Львівської обласної територіальної виборчої комісії Романа Лозинського (ВО «Батьківщина»), Ярослава Мандрука (ВО «Батьківщина») та секретаря Марту Стеблецьку («Слуга народу»).

«Впродовж 2 листопада голова Львівської міської ТВК не повідомляв усіх членів ТВК про те, що в цей день буде встановлено результати; 2 листопада голова міської ТВК почав поспіхом зв'язуватися з членами комісії, аби повернути їх до приміщення виборчої комісії; в результаті чого протокол був підписаний лише 14 членами комісії; секретар Марта Стеблецька та Іван Стеблецький підписали вказаний протокол наступного дня, у протоколі не зазначено причини відсутності підписів двох членів комісії», – так аргументує свої дії Євген Лозинський у позовній заяві, пише Опора. 

Координатор Громадянської мережі ОПОРА Тарас Радь пояснює, що хоча рішення оскаржує представник партії «Наш край», але, ймовірно, це може бути оскарження декількох політичних партій, які не подолали 5% бар'єр, котрі публічно не фігурують у справі.

«По суті, це спроба скасувати рішення Львівської міської ТВК про результати голосування з виборів депутатів Львівської міської ради на підставі неможливості встановити результатів голосування на дільницях, які сумарно охоплюють більше 5% виборців, які взяли участь у голосуванні», – пояснив Тарас Радь.

Нагадаємо, раніше голова Львівської обласної територіальної виборчої комісії Андрій Лозинський звернувся у поліцію щодо порушень у роботі міської комісії. А голова Львівської міської ТВК Ігор Сліпецький заявляв про тиск на комісію.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!