У Львові катастрофічно бракує донорської крові. Львів’ян просять зголошуватися

2532 0
Раніше центр приймав 60 людей, а сьогодні 20.
Фото: Ye.ua

Фото: Ye.ua

Через відновлення планових операцій львівські лікарні потребують крові для лікування хворих. Кількість донорів зменшилася більше, аніж удвічі. Відповідно, вони не покривають потребу. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповіла головна медична сестра Львівського обласного центру служби крові Неля Мартинишин.

Читайте також: До обласного центру служби крові у Львові донорів перевозитимуть безкоштовно

«Під час карантину не було планових операцій, лише ургентні випадки. Зараз більше лікарень потребують крові і в нас катастрофічно її не хватає, бо операції збільшилися, а донорів зменшилося на половину. Якщо ми раніше приймали 60 людей, то тепер 20-30. Це мало для лікарень області. Потрібно 60-70 донорів, аби забезпечити лікарні», – розповіла медсестра.

За її словами, є потреба в усіх групах крові. Перед здачею – донора обстежують і проводять аналіз на гемоглобін. Центр, наголошує Неля Мартинишин, використовує все одноразове для безпеки донорів. 

Читайте також: Як стати донором крові. 10 порад 

Додамо, що перед здачею крові радять з’ясувати на сайті Львівського обласного центру служби крові, чи ви підходите як донор. Приймаючи рішення про те, чи бути донором, чи ні, слід памятати про особисту безпеку та безпеку оточуючих.

Ознайомитися із вимогами можна за посиланням «Як стати донором». Також можна звернутись за консультацією у координаційний центр: 067 208 03 03 (з 08:00 по 20:00 , без вихідних). Центр приймає донорів з понеділка до п'ятниці, з 08:30 по 13:00, однак рекомендують корегувати та планувати здачу крові на сайті, щоб уникнути скупчення людей.

Христина Гоголь

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!