У Львові кількість дітей у черзі в садок зросла на тисячу. Чому так

2456 0
Через створення Львівської ОТГ у львівські садки привозять дітей із сусідніх населених пунктів.
Photo by yue su on Unsplash

Photo by yue su on Unsplash

Станом на 1 вересня цього року у черзі в дитячі садки Львова було зареєстровано понад 9 тисяч дітей, у той час як минулого року їх було 8 200 дітей. Кількість дітей збільшилась майже на тисячу, повідомляє ЛМР.

Читайте також: В Україні змінилися умови для «муніципальної няні». Деякі сім’ї можуть втратити виплати

За словами начальниці управління освіти Львівської міськради Зоряни Довганик, ситуація із чергами в дитячих садочках Львова дуже змінюється. Зокрема, у цьому році приблизно 700 дітей не випустились із дитячих садочків. Йдеться про дітей 6-річного віку.

«Така ситуація склалась через пандемію коронавірусу, – батьки побоялись віддавати дітей до школи та захотіли залишили їх ще на рік в садочках», – каже Зоряна Довганик.

Ще однією причиною збільшення кількості дітей в чергах є те, що раніше у положенні було передбачено, що до садочків приймали дітей, які є мешканцями Львова. Цього року через створення Львівської ОТГ стали приєднуватися діти із сусідніх населених пунктів.

«Ті діти, які були зареєстровані в нашій електронній черзі, потрапили у першій хвилі до ЗДО», – каже освітянка.

За словами Зоряни Довганик, погіршує ситуацію й те, що батьки не завжди офіційно реєструють дітей у тих місцях, де вони по факту проживають, тому іноді складно зорієнтуватись стосовно кількості дітей, яка проживає в тому чи іншому районі і потребує дошкільної освіти.

«До прикладу, в районі Малогосківської зареєстровано 100 маленьких дітей, а насправді їх є понад 300. Якби батьки реєстрували дітей там, де вони проживають, ми б розуміли реальну ситуацію, де потрібно збільшувати кількість садочків та груп в тому чи іншому районі», – каже Зоряна Довганик.

Читайте також: Е-Садок: на Львівщині запустили оновлений сайт для реєстрації дітей у садки

Щодо зарахування дітей в садочки, то процес ще триває. Станом на зараз ще є 300 вільних місць в міських закладах дошкільної освіти. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!