У Львові стрімко зростає кількість хворих на ГРВІ. Поради, як вберегтися

6450 0
Як поінформували в Управлінні Держпродспоживслужби у Львові, за підсумками проведеного моніторингу захворюваності на ГРВІ та грип серед населення Львова, зараз спостерігається значне зростання захворюваності на гострі респіраторні вірусні захворювання.
Фото: amizon.ua

Фото: amizon.ua

Зареєстровано 8948 випадків (в тому числі 31 випадок грипу), що на 34,3% більше, порівняно з минулим тижнем. Згідно з моніторингом, захворюваності на грип та ГРВІ, фіксується  активізація епідпроцесу серед дітей  віком до 17 років (61,3 %).

Інтенсивний показник становить 1191,1 на 100 тис. населення при епідпорозі  646,84, отже реєструється перевищення епідпорогу серед населення м. Львова на 45,7%: серед дітей 0-4 років – на 27,7%, 5-14 років – на 49,4%, 15-17 років – на 67,8 %.

Зазначимо, що епідемію оголошують, коли рівень захворюваності перевищує поріг у півтора раза.

Читайте також: Львову загрожує епідемія грипу. Поради, як вберегтися

Як додали у Львівському обласному лабораторному центрі Держсанепідслужби постійно моніторять кількість людей, котрі хворіють на грип. Усім, кому не вдалося уникнути недуги, радять залишатися удома.

Нагадаємо, у школах Львова запровадили карантин: від 20-го грудня до 23-го грудня. Із можливість його продовження. Тим часом карантин в дошкільних навчальних закладах поки що не оголошували.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!