У Львові кожен район матиме свою управлінську компанію: деталі

4387 0
Про подальшу долю ЖЕКів Tvoemisto.tv розповіла Галина Вуглевич, начальник відділу житлового господарства Галицької райадміністрації.

Галина Вуглевич наголошує, що місто перебуває лише на стадії прийняття відповідних рішень і важко зараз сказати, як працюватимуть ЖЕКи після 1 липня. Адже потреба у їхній роботі не зникає повністю, а в центральній частині міста ще дуже багато будинків не створили ОСББ. Із 2099 житлових будинків Галицького району станом на сьогодні ОСББ створено у  66-ти. Загалом ж закон передбачає три варіанти: малоквартирні будинки, до 10 квартир, можуть «знятися» з балансу ЛКП як приватні і самостійно обслуговувати себе (у Галицькому районі з 2099 будинків –  1052 є малоквартирні); другий варіант – створення ОСББ і третій – у разі, якщо будинки не створять ОСББ, міська влада призначатиме для них управлінські компанії.

Читайте також: Львівщина посіла перше місце в Україні за кількістю створених ОСББ

«Щодо самих ЛКП, то, як варіант, їх можуть реорганізувати, – розповідає Галина Вуглевич. – І кожен район матиме одну керуючу компанію. Приміщення, де зараз знаходяться ЖЕКи, скоріш за все, віддаватимуть в оренду іншим установам, адже навряд чи одній управлінській компанії в районі потрібна буде така кількість приміщень, хіба що там буде створено свої відділи».

Детальніше про процес створення ОСББ читайте в матеріалі: А ви вже домовились із сусідом? Як у Львові створюють ОСББ


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!