У Львові крадії полюють на автівки з європейськими номерами

3286 0
У місті почастішали випадки викрадення європейських номерних знаків з авто. Повертають їх тільки за винагороду від 300 до 1000 гривень. Гроші вимагають перерахувати на банківські картки, а свої контакти крадії залишають жертвам за лобовим склом автомобілів.
Фото: transkarpatia.net

Фото: transkarpatia.net

Львів’яни, які вже потрапляли на гачок шахраїв, радять перш ніж платити – спершу добре пошукати автономери біля машини або ж відновити їх офіційно, пише ZAXID.NET.

«Зробити нові номери в Польщі не так важко, а навіть легко і відносно не дорого. Якщо номер пропонують викупити за ціною від 300 до 1000 грн, то в Польщі можна це зробити за 120 злотих не враховуючи дорогу», – розповів львів'янин Станіслав, який їздить на машині з польською реєстрацією.

Під гуртожитками Львівського медичного університету чимало машин узагалі стоять без номерів. Це студенти-іноземці так перестраховуються – на ніч знімають номери і ховають їх.  

В обласній міліції констатують, за цей рік в області з машин зняли понад 300 номерів. Це ті, що  написали заяви. Втім, ця статистика враховує також викрадені українські номери. Окремої статистики щодо єврономерів не ведуть. Кількох злодюжок таки знайшли і їм світить максимум до 3 років.

«За крадіжки номерів з початку року встановлено вже три особи і щодо них матеріали передані до суду», – зазначила речниця обласної міліції Світлана Добровольська.

Фахівці застерігають, деякі місцеві фірми, які виготовляють українські копії, пропонують таку послугу і для єврознаків. Втім, це вже на свій страх та ризик. Дубілкати виготовляють без унікальної голограми.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!