Політична реклама

У Львові родина кримських татар відкрила ресторан національної кухні

10683 3
Нещодавно у пасажі Андріолі, неподалік площі Ринок, у Львові відкрили ресторан з кримськотатарською їжею.

Інтер’єр закладу ще не готовий, оскільки ресторан працює тільки з 7 травня, але його також планують облаштувати у кримському стилі, повідомив tvoemisto.tv власник закладу, кримський татарин Шевкед Юзбашев.

Ціни тут досить демократичні. За словами власника, кухня у них східноєвропейська. У меню відвідувачам пропонують шурпу, баранину, телятину, манти, страви з риби та морепродукти, а також десерти, серед яких пахлава.

Окремо можна замовити плов з фруктами, димламу, манти з м’ясом та гарбузом. Однак чекати на ці страви доведеться близько години.

Щодо алкоголю, як розповів Шефкед Юзбашев, трохи вин вдалось привезти з Криму, решта – місцеві. За сто грамів вина доведеться заплатити від 10 до 20 гривень.

Власник закладу має свій ресторан в Криму, але він зараз практично не дає доходів. «Кримський ресторан треба підтримати, для цього треба десь заробляти. Там у нас раніше був хороший, успішний ресторан на набережній в Феодосії», – розповів Шевкед Юзбашев. Тож, щоб підтримати бізнес на батьківщині, вирішили відкрити ресторан у Львові.

Разом із сім’єю Шевкед Юзбашев приїхав до Львова ще на початку березня. «У березні приїхали відпочити, щоб взяти нову ідею для свого ресторану. У Криму ресторанний бізнес більше споживацький, у Львові – розважальний, емоційний. До нас в Крим приїжджають, і це вже емоції, тому важко ще щось запропонувати. З природою конкурувати практично неможливо. У людей повно емоцій від моря, від лісу, від міста. Вони вже нічого не хочуть – дайте нормально поїсти і ми йдем далі», – пояснив власник.

Наразі серед відвідувачів, за словами Шевкеда Юзбашева, немає жодного татарина, тільки львів’яни. «Люди вже не поїхали в Крим на травневі свята. А в Криму на травневі свята тільки природа і їжа, бо моря ще нема і пляжу нема. Одне з двох ми уже дали – їжу. А море – вибачайте. Не такі ми круті, щоб море привезти сюди», – жартує чоловік. 


Читайте також:
15 Травня, 2014 03:18
Тетяна Найближчим часом буду у Львові - обвїязково зайду. Хай щастить.
14 Травня, 2014 21:13
Эдем Абибуллаев Алкоголь не може бути часткою кримсько татарськоi кухнi
14 Травня, 2014 10:07
Ахмед Ибраимов Кримське ім'я УКРАЇНСЬКОЮ правильно пишеться "ШЕВКЄТ"! Трошки професійніше потрібно працювати.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!