Політична реклама

У Львові критична ситуація з алкогольним отруєнням серед підлітків

1062 0
За останні роки серед усіх дітей віком 13-15 років, які потрапляють в реанімацію, 75% становлять ті, хто потрапляє сюди із гострим алкогольним отруєнням. При цьому переважають дівчата.

Про це сьогодні, 19 лютого, на прес-конфернції повідомив завідувач реанімаційного відділення Львівської міської дитячої клінічної лікарні Ігор Лукасевич. 

«Прийом алкоголю змішаний з енергетичними напоями не зразу викликає ясності. Ці хворі поступають поступають в наркотичній комі. Проходить певний час поки ми діагностуємо, з чим ми маємо справу. Бо не має запаху алкоголю. Ці діти поступають з травмами. Потребують певного довготривалого і дорого вартісного обстеження для того, щоб ми визначили діагноз. Це є тягарем і для бюджету. Адже лікування одного хворого в реанімації коштує 1260 грнивень. Замість того, щоб тратити ці гроші на реально хворих дітей, вони йдуть на такі випадки», - розповів Ігор Лукасевич. 

За його словами, на щастя, летальних випадків не було. Найтяжчі наслідки це ураження шлунково-кишкового тракту, що потребують хірургічного втручання, повідомляє "Новий погляд". 

«У цих хворих проходить панкреонекроз і це потребує хірургічного втручання. Наприклад, у нас є двоє , які стали так би мовити постійними клієнтами. Прийом пива у великих кількостях приводить до гостро панкреатиту», - розповів лікар.

Також він додав, що побільшала кількість отруєнь від алкоголю у навчальний час дня. 

«Раніше діти потрапляли до лікарні ввечері, а зараз під час навчального періоду доби – 75%», - зазначив Ігор Лукасевич. 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!