Львів'яни платитимуть податок за квартири площею понад 60 кв.м

4173 0
Депутати Львівської міської ради внесли зміни до ухвали про податок на нерухоме майно. Відтепер податок сплачуватимуть власники квартир площею понад 60 кв.Раніше податком обкладалися квартири площею 80 кв.м.
фото: expres.ua, www.vezha.org, helem.com.ua

фото: expres.ua, www.vezha.org, helem.com.ua

Податок на нерухомість сплачуватимуть львів’яни, які мають у власності квартиру площею понад 60 кв.м, або будинок площею понад 120 кв м.

У випадку, якщо особа володіє декількома квартирами, то їх площу додаватимуть. Якщо у власності є і квартира, і будинок, то їх площа сумується, а податок нараховують на площу понад 180  кв.м

Водночас ставка податку залишилась незмінною – для житлових квартир – це 0,5% мінімальної зарплати, що становить 6,89 за 1 кв. м на рік.

Ці зміни вступають в силу з 2016 року, однак фізично сплатити податок треба буде наступного 2017 року. Тобто до 1 липня 2017 року львів'янам, які мають «зайві» метри, мають надіслати повідомлення-рішення про нарахування податку за 2016 рік. Впродовж 60 днів після отримання листа податок потрібно сплатити. 

Що стосується юридичних осіб, яким належить житлова нерухомість у Львові, то їм доведеться сплачувати у чотири рази більше –  ставка оподаткування становить 2% мінімальної зарплати, як і у 2015 році.

Згідно з чинним законодавством, від сплати податку на нерухомість звільнено зокрема гуртожитки, дитячі будинки, житло, яке належить дітям-сиротам, сім’ям учасників АТО.

Джерело: zaxid.net


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!