У Львові квітне калина, а ліщина випустила сережки. Що це означає. Фото

2655 0
Львів побив черговий температурний рекорд, але тепло у грудні може призвести до негативних наслідків навесні.
ФОТО: ЄВГЕНІЯ ПОЛІКАРПОВА/ФЕЙСБУК

ФОТО: ЄВГЕНІЯ ПОЛІКАРПОВА/ФЕЙСБУК

На території дитячого еколого-натуралістичного центру на вул. Кубанкській у Львові розквітнув кущ калини духмяної, а деякі дерева вже мають бруньки. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів керівник Центру Ігор Антахович.

«Цвіте кущ калини духмяної. Цвіте рясно, пахне так, що чути за 50 метрів. А решта – рухається в ріст, бруньки великі. Це говорить про те, що, на жаль, при похолоданні ми їх втратимо», – говорить він.

Фото: Євгенія Полікарпова/Фейсбук

Втім, за словами Ігоря Антаховича, поки що не ідеться про катастрофічні наслідки, адже рослини, що збираються квітнути, походять із південних регіонів, і коротке похолодання й потепління за ним сприймають як прихід весни.

Фото: Євгенія Полікарпова/Фейсбук

«Наші рослини ще в стані спокою і особливих тривог не викликають. Але якщо ще два тижні буде таке тепло, то імовірно, що і їхні бруньки підуть в ріст. І якщо тоді буде різке похолодання до 7-8 градусів морозу, то врожаю ми, на жаль, не побачимо», – говорить Ігор Антахович.

Читайте також: У львівському парку культури регулярно крадуть дерева. Їх перефарбують у «некрасиві кольори»

Занепокоєння, додає він, викликає те, що випустила «сережки» ліщина.

«Якщо будуть морози, то у нас наступного року не буде горіха лісового. А основне, що бджолам, які виходитимуть із зимівлі, буде дуже важко знайти поживу. Перше, чим вони харчуються, це, власне, пилок із сережок ліщини. Якщо вона зараз перецвіте і замерзне, то навесні цього вже не буде і бджолам не буде що їсти», – говорить Ігор Антахович.

Нагадаємо, сьогодні Львів побив температурний рекорд за минулі 30 років – у місті вдень було понад 15 градусів тепла.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!