У Львові китаєць захистив дисертацію українською мовою

1991 0
Це сталося вперше в історії «Львівської політехніки».
Фото: Львівська політехніка

Фото: Львівська політехніка

Уперше в історії «Львівської політехніки» китаєць Ше Сяньнін успішно захистив докторську дисертацію українською мовою. Він здобував ступінь доктора філософії.

Джерело: пресслужба «Львівської політехніки»

Шість років тому, коли Ше Сяньнін приїхав в Україну, його зарахували на підготовче відділення, де він вивчав українську мову. Потім вступив до магістратури, на прикладну механіку, а після її завершення – до аспірантури, хоча коли їхав в Україну, то чіткого наміру залишатися тут в аспірантурі не мав. 

«З-поміж країн, у яких я міг навчатися, а це Україна, Білорусь, Молдова, Азербайджан, Казахстан, вибрав саме Україну, бо тут добре готують інженерів-механіків. І я знав, що в Україні дуже гарно. Дізнався, що у «Львівській політехніці» є хороша база з моєї спеціалізації», – зазначив аспірант.

Молодий науковець писав дисертацію на тему «Підвищення ефективності механічного оброблення деталей з титанових сплавів на основі імітаційного моделювання процесу формоутворення». Саме китайська сторона рекомендувала Ше, щоб його дисертаційне дослідження було пов’язане з темою оброблення титанових сплавів. 

Читайте також: Таємниці підземних переходів Львівської політехніки

Крім того, Ше Сяньнін викладає китайську мову в Лінгвістично-освітньому центрі університету, а також започаткував співпрацю із Львівською торгово-промисловою палатою. Він планує продовжувати працювати у львівському виші, проте залишатися тут надовго наміру не має, адже хоче повернутися на Батьківщину і працювати там викладачем.

Нагадаємо, що комісія вебометричного рейтингу університетів світу оцінила понад 30 тисяч вишів зі всього світу, серед яких – 306 з України. До топ-10 найкращих університетів України увійшли Національний університет «Львівська Політехніка» та Львівський національний університет імені Івана Франка.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!