У Львові лідер гурту «Антитіла» заспівав із ветераном 4-х воєн

1916 0
Автором композиції «Не сумуй» є десантник, ветеран чотирьох воєн (від Афганістану), боєць АТО Олександр Рожко. Він заспівав власну композицію в роковому аранжуванні разом із Тарасом Тополею.
фото: facebook.com/pisni.vijny/photos

фото: facebook.com/pisni.vijny/photos

 «В той день, коли закінчиться війна...» – такими словами розпочинаються куплети пісні «Не сумуй», яка стала другим синглом масштабного соціально-мистецького проекту #ПісніВійни, мета якого – зберегти для української історії сучасну фронтову пісенну творчість. Автором «Не сумуй» є десантник, ветеран чотирьох воєн (від Афганістану), боєць АТО Олександр Рожко. У проекті #ПісніВійни ця композиція зазвучала у роковому аранжуванні і в дуеті з лідером популярного гурту «Антитіла» Тарасом Тополею. Для обох виконавців це унікальний досвід співпраці.

Пісня «Не сумуй» народилася власне з цієї однієї фрази – її Олександр Рожко щоразу казав своїй дружині Олені, коли йшов на війну. «Не кожному в житті випадає нагода послужити своїй Батьківщині, – каже боєць, якому на фронті дали позивний Голос, бо не тільки воює, а й співає. – Горджуся тим, що у мене така нагода є. Тільки зараз, під час війни на сході України, я зрозумів, чому Господь зберіг мені життя в Афгані, – для того, щоб через тридцять років я зміг захистити свою країну, свою сім`ю і свою націю».

Лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя каже, що цілком підтримує ідею проекту. «Треба пам’ятати все те, що сталося протягом останніх двох з половиною років, – зауважує співак. – І саме пісня буде тим Ноєвим ковчегом, який нестиме пам'ять про ці події для майбутніх поколінь – у словах, у музиці, в голосах. Через роки наші діти та внуки дізнаватимуться з пісень, як жили українці, коли в Україні була війна… Пісня – це своєрідний месседж у майбутнє».   

До кінця 2016-го у рамках проекту #ПісніВійни готуються прем’єри ще трьох синглів – це також будуть пісні, написані українськими захисниками і записані у дуетах зі знаними артистами: Арсеном Мірзояном, Фомою із гурту «Мандри» та вокальною формацією «Піккардійська Терція». «Загалом же, до 14 жовтня 2017 р. плануємо видати альбом, що об’єднає близько 15-ти унікальних дуетів, які виконуватимуть пісні, створені нашими воїнами – тими, хто мужньо пройшов війну на Донбасі і хто пережите вилив у тексти та мелодії. Такі пісні – найчесніші документи нашого непростого часу», – каже ініціатор та координатор проекту #ПісніВійни Галина Гузьо.  

Детальніше про проект можна дізнатися за посиланням.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!