У Львові лікарі виходили дівчинку, яка народилась із вагою 790 грамів

15084 0
Дитина впродовж трьох місяців була під наглядом медиків. Вона народилась передчасно, на 26 тижні вагітності.
Фото:ЛОКЛ

Фото:ЛОКЛ

Неонатологам із Львівської обласної клінічної лікарні вдалось виходити дитину, яка народилась на 26 тижні вагітності і важила лише 790 грамів. Нещодавно дівчинку виписали додому, про це йдеться у повідомленні на Фейсбук сторінці лікарні. 

Читайте також: У Львові затвердили програму підтримки дітей з рідкісними хворобами

Маленьку Ангеліну лікарі виходжували більше трьох місяців. До дому дівчинку виписали із вагою 2,5 кілограми. 

«Якби не лікарі, не знаю як би все було. Дякую за донечку. Вона народилась передчасно, важила 790 грамів, а зараз має уже 2 кілограми 530 грамів», – каже мати дівчинки.

Ще деякий час лікарі спостерігатимуть за маленькою пацієнткою, втім застережень до її стану здоров’я немає.

Читайте такожТі, що потребують захисту щодня. Історії важкохворих дітей

Нагадаємо, у дитячій лікарні на Орлика виходили двійню, яка народилася на 28 тижні вагітності у 19-річної мами із Золочівського району. Дітки були у важкому стані і знаходилася у комі на штучній вентиляції легень.

Додамо, львів’янок, які вміють в'язати гачком, запрошують створювати восьминіжок для передчасно народжених дітей. Іграшка заспокоює, дитина менше вириває катетери, коли перебуває в інкубаторі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!