Лікарня швидкої допомоги у Львові отримала пересувний рентген

3961 0
Апарати використовуватимуть для лікування пацієнтів із серцевими, серцево-судинними та судинно-мозковими захворюваннями.
Фото: Фейсбук

Фото: Фейсбук

Для лікарні швидкої медичної допомоги Львова, що на вул.Івана Миколайчука, 9, закупили найсучаснішу у світі ангіографічну інтервенційну систему Philips Azurion 7 M20, внутрішньосудинний ультразвук IVUS та рентгенівський пересувний С-арочний апарат, повідомляє ЛМР.

Загальна вартість трьох апаратів – майже 36 млн грн. Гроші виділили з міського бюджету.

Читайте також: Як зміниться львівська лікарня швидкої допомоги. Олег Самчук про ребрендинг та All Inclusive

За словами завідувача відділення інтервенційної радіології центру серця та судин Віктора Сала, ангіограф має дуже високу роздільну здатність, додаткові функції, дуже потужне сучасне цифрове і програмне забезпечення. Апарат має функцію внутрішньосудинного ультразвуку і визначення резервного тиску у судинах, що дуже важливо для лікування хворих із проблемами серця.

«Завдяки цьому обладнанню зможемо суттєво розширити спектр хірургічних втручань і покращити їхню якість, зможемо запровадити такі методи лікування, як постановка аортальних клапанів, протезів аорти. А це значить, що ми зможемо допомогти ще більшій кількості пацієнтів із серцевими, серцево-судинними та судинно-мозковими захворюваннями», – каже Віктор Сало.

Завдяки внутрішньосудинному ультразвуку, який для візуалізації має спеціальний маленький датчик, лікарі зможуть бачити судини серця із середини.

Читайте також: На Львівщині зафіксували рекорд викликів «швидкої допомоги» на COVID-19

Вже завтра в лікарню привезуть пересувний рентгенівський С-арочний апарат. Його лікарі зможуть використовувати в різних операційних, але насамперед, під час встановлення кардіостимуляторів.

Нагадаємо, лікарня швидкої допомоги розпочне роботи із будівництва злітно-посадкового майданчика перед лікарнею, також капітальний ремонт відділення кардіохірургії та трансплантації серця і капітальний ремонт під облаштування інсультного центру. Лікарню швидкої допомоги цього року ремонтують за 64 млн грн. 

Читайте також: На Львівщині зафіксували рекорд викликів «швидкої допомоги» на COVID-19

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!