Реконструкцію історичної будівлі на вулиці Свенціцького у Львові почали з порушеннями

5548 0
Реконструкцію призупинили, у міській раді обціяють, що відновлять її лише після усіх необхідних погоджень.
Оксана Бойко

Оксана Бойко

У Львові з порушеннями почали реконструкцію фасаду історичної будівлі на вулиці Свенціцького, 3. У середині березня роботи призупинили, утім частина фасаду із цегляним муруванням досі заштукатурена. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку написала львів’янка Оксана Бойко.

«Ця будівля в стилі історизму пережила кілька окупаційних режимів і донедавна зберігала свій первісний вигляд. Вигляд вишуканої европейської архітектури – з характерним відкритим цегляним муруванням, який підкреслює архітектурний вистрій зі штучного каменю. Не знаю, до кого апелювати. Поясніть хтось, чому і хто дозволив таке знущання над архітектурою», – пише вона.

Читайте також: «Стане великим багатосферним хабом». Як Львів трансформується у час війни

Йдеться про будівлю на вулиці Свенціцького, 3, що у Галицькому районі міста. Нині там розміщується міський центр ревматологічних захворювань та остеопорозу 4-ї комунальної міської клінічної лікарні. Торік восени заклад провів тендер на реконструкцію фасаду.

За інформацією з системи електронних продажів Рrozorro, роботи мало провести ТЗОВ «Грейнпласт–фасад». Вартість робіт становила 2 млн 220 тис. грн. На початку року на Свенціцького, 3 почали реконструкцію, але, зі слів керівниці управління історичного середовища ЛМР Лілії Онищенко, у березні її призупинили через порушення технології.

«Замовник робіт – КНП «Львівське територіальне медичне об’єднання», яке провело закупівлю. 18 березня роботи були зупинені через порушення технології виконання. Провели зустріч на об’єкті з проєктантом, виконавцем та замовником. Роботи будуть відновлені лише після узгодження технології виконання робіт з управлінням», – каже вона у коментарі Tvoemisto.tv.

Читайте також: ДАБК оштрафувала забудовника у Львові на 1,6 млн гривень

Утім керівниця управління не відповідає на запитання про те, що буде з тією частиною фасаду, яку вже заштукатурили, а також не говорить про те, чи управління скерувало відповідні звернення до правоохоронців чи до адмінкомісії стосовно цих непогоджених робіт.

Додамо, що вулиця Свенціцького розташоана у місцевості Софіївка у Львові, це район історичної забудови. Вулиця виникла 1871 року вздовж забетонованого потоку Залізна Вода. Спершу вона називалась Дверницького на честь польського військовика, генерала, кавалерійського командира під час польського повстання 1831 року Юзефа Дверницького. Ряд котеджів, збудованих за проєктами Вільгельма Штенгеля і Йогана Міхеля, існував тут ще до впорядкування вулиці. Активно забудовувати її почали на початку 1900-х років.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!