У Львові лікують підлітка, який пораненим вибрався з-під заваленого будинку у Бахмуті

7878 0
Стеля власної кімнати ледь не поховала Романа у Бахмуті.
фото: перше тмо львова

фото: перше тмо львова

У львівському реабілітаційному центрі «Незламні» лікують 16-річного підлітка з Бахмута, який пораненим вибрався з-під заваленого будинку.

«Стеля власної кімнати ледь не поховала Романа. На годиннику – 02:30. Після канонади обстрілів в місті нарешті стає тихо. Жителі Бахмута намагаються заснути, аж раптом знову – свист. Будинок, де перебувають Роман з батьками і бабусею, починає трясти. Ще за мить на голову Ромі падає стеля», – розповідають медики Першого ТМО Львова.

Читайте також: У Львів приїдуть всім хірургів зі США

Закривавленому, з травмою голови і правої руки йому далося вибратися з-під завалів, як і його рідним. Спершу Романа госпіталізували до лікарні Краматорська з мінно-вибуховою травмою правої кисті, відкритим косим переломом двох пальців з довгою лінією зламу та дефектами шкіри, а далі – до Львова.

Гіпсову пов’язку хлопцеві змінили на зручніший ортез. Аби загоїти дефект поверхні руки, лікарі використали штучні епідермальні лоскути. Стан підлітка суттєво покращився і його відпустили з лікарні на амбулаторне лікування.

Нагадаємо, для того, щоби встигнути пересадити донорську печінку, львівські медики вперше задіяли унікальний для України апарат, що продовжив життя органу поза тілом. Апарат функціональної підтримки печінки Liver Assist насичує орган киснем та покращує його стан. 

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!