Політична реклама

У Львові ліки від гіпертонії подорожчали вдвічі

1727 0
Депутати не виділили коштів на державну програму для гіпертоніків, що передбачала компенсацію 90% від вартості необхідних препаратів. Відтак, ліки від тиску подорожчали вдвічі.

Ще минулого року хворим на гіпертонію держава компенсувала частину коштів на медикаменти. Тепер відповідну програму скасували, повідомляє Zik.

Аптекарі розповідають,  що це була одна із небагатьох програм, яка реально працювала. Завідувач однієї  з аптек Львова повідомляє: «За останній місяць, на жаль, нам і іншим аптекам не було відшкодовано кошти. Споживач змушений самостійно оплачувати собі лікування. Гіпертоніків у нашій країні є дуже багато, і, реалізація цих препаратів є дуже велика».

Утім, урядовці разом із депутатами вирішили, що таку програму більше не можуть фінансувати із бюджету і врізали кошти на третину, тобто забрали 2 мільйони 180 тисяч гривень.

«Обмежити кошти на медикаменти і соціальні виплати не можна у жодному випадку. Адже стаття 22 Конституції України гарантує їх захист і забезпечення», – коментує член  бюджетної комісії Львівської облради.

Юристи кажуть, що зміни внесли всупереч Конституції, і це може спричинити цілу низку судових позовів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!