У Львові маленькі пацієнти малюють картини, щоб відремонтувати лікарню

4260 0
Під керівництвом художниці Роксолана Йолич діти, які перебувають на лікуванні в ОХМАТДИТі створили три картини, які реалізують на благодійному аукціоні.
фото: Tvoemisto.tv

фото: Tvoemisto.tv

Як розповіла Tvoemisto.tv  асистент кафедри пропедевтики педіатрії та медичної генетики ЛНМУ імені Данила Галицького Андріана Мальська, від одного львівського ресторану надійшла ініціатива провести благодійний аукціон із дитячих малюнків.

«У ресторані виявили бажання допомогти і замислили такий благодійний аукціон. Відтак, адміністрація закладу звернулася до нас із проханням, аби діти намалювали картини. У рамках святкового обіду для постійних відвідувачів ресторану відбудеться благодійний аукціон, на якому продадуть намальовані нашими дітьми роботи

Наразі, ще не вирішили, на що конкретно скерують отримані від аукціону гроші. Вони підуть на потреби ОХМАТДИТу, але на що саме – залежить від зібраної суми», – каже Андріана Мальська.

Для того, щоб організувати роботу дітей, працівники ОХМАТДИТу запросили художницю Роксолану Йолич, яка вже не вперше допомагає лікарні. Мисткиня вже працвала тут у рамках ініціативи «Розфарбуй лікарню».

«Мені запропонували долучитися до цієї благодійної акції і я одразу погодилася. Ми з дітьми вже створили три картини. На першій я зобразила обличчя ангела, а діти додали до нього кожен щось своє. Основу другої картини намалювала дівчинка, яка перебуває тут на лікуванні. І на третій ми спільно із дітьми вирішили зобразити квіти», – розповіла художниця.

Відтак, усі три картини створені дітьми, продадуть на благодійному аукціоні 28 вересня. Отримані кошти – скерують на потреби ОХМАТДИТу.

Додамо, що картини діти малюють в унікальній «їдальні/читальні», яку нещодавно відремонтували за допомогою благочинців. Наразі в ОХМАТДИТі триває ремонт маніпуляційної кімнати.

Над матеріалом працювали Наталія Середюк та Дмитро Тарадайка


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!