У Львові мами з дітьми вимагали "STOP хабар у дитсадках!"

3522 0
У Львові влаштували акцію-пікет «У садок – без грошей!». Близько двох десяткiв мам прийшли разом з дiтками під стіни Ратуші, аби висловити своє негативне ставлення до недосконалої системи електронної реєстрацiї у дошкiльнi навчальнi заклади, хабарництва, так званих "благодiйних внескiв" i браку мiсць у садочках.
Фото: lvivexpres.com

Фото: lvivexpres.com

"Основним поштовхом для проведення пікету слугувала цьогорічна електронна реєстрація, бо вона, на нашу думку, наробила більше хаосу, ніж принесла якоїсь користі. Ми переконані, що вона виконує облікові і звітні функції, але не є електронною чергою, яка б нам щось вирішувала, зокрема, питання хабарництва. Кажуть, що його нема. Це не так, воно є прихованим", – розповіла співорганізатор акції Оксана Попович Львівським новинам онлайн.

У батьків, які хочуть віддати дітей на виховання у дитсадки, є зауваження щодо добровільних внесків, вони називають їх примусовими: "Батькам озвучують певні проблеми дитячого закладу і вони, якщо хочуть, щоб дитина таки потрапила у групу, перераховують кошти", – каже Оксана Попович.

Дiтки, якi прийшли на акцiю-протекст iз своїми батьками, тримали у руках плакати iз написами: "Хочу в садочок", "Прозора електронна черга", "STOP хабар у дитсадках!" тощо.

Фото: lvivexpres.com

До протестувальників вийшла керiвник мiського управлiння освiти Галина Слiчна. Вона повідомила невтішні новини: з листопада 2013 року у місті Львові діє електронна черга у дошкільні установи. Відтак, у системі вже зареєстровано 16,5 тис заяв. Однак реально цього року влаштувати у садочки місто зможе лише 5 тисяч дітей.

Водночас вчора, 24 червня, в ефірі Tvoemisto.tv Галина Слічна розповіла про проблеми дошкілля у Львові детальніше. Зорема, вона зазначила, що усі дитячі садки Львова зобов'язані за літо створити благодійні фонди. Таке завдання від міського управління освіти вони отримали для того, аби кошти від благодійних пожертв та кошти батьків, які вони здають на функціонування дитсадка, були обліковані, а про їх використання звітували

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!