У Львові мають демонтувати більшість кіосків, в яких продають алкоголь

2154 0
Термін дії договорів для інших МАФів продовжили на три роки.
Фото: samopomich.ua

Фото: samopomich.ua

Більшість кіосків у Львові, де продають алкоголь та працюють лотереї, мають демонтувати. Відповідну ухвалу сьогодні, 26 грудня, підтримали 44 депутати ЛМР.

Читайте також: Упродовж місяця у Львові обстежать усі МАФи

Ці МАФи вилучили з переліку тимчасових споруд, яким дозволили займатися підприємницькою діяльністю на території Львова. Також до оновленого переліку не внесли ті кіоски, площі яких займають більшу площу, ніж дозволено.

У переліку залишили 291 МАФ. За словами заступника міського голови з містобудування Любомира Зубача, з переліку вилучили близько 10% кіосків. Термін дії договорів для інших МАФів продовжили на три роки.

«У цьому проєкті ухвали передбачаємо норму, що в наступні роки при виявлені тимчасових споруд із основним видом діяльності торгівлею алкогольними напоями, це ставатиме підставою для автоматичного вилучення з комплексної схеми», – сказав Любомир Зубач.

Додамо, що цього дня підприємці, що працюють у кіосках, пікетували Шевченківську РА, де останніх кілька місяців відбувається сесія ЛМР,. із вимогою не голосувати за цю ухвалу. 

Читайте також: У Львові зачинили скандальний МАФ на Левандівці

Нагадаємо, з 1 травня у Львові заборонили продавати алкогольні, слабоалкогольні напої та пиво у МАФах. Підприємцям рекомендували добровільно забрати алкоголь з продажу, або їх вилучать із Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд та скасують видані їм паспорти прив’язки та договори оренди. 

Пізніше львів’яни зареєстрували та підтримали петицію про скасування заборони на продаж алкоголю у МАФах. Підприємці неодноразово заявляли, що таким чином депутати тиснуть на малий бізнес. 10 вересня Львівський окружний адміністративний суд сьогодні скасував заборону Львівської міської ради на продаж алкоголю в кіосках.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!