У Львові затвердили план дій у разі військової загрози з боку Росії

6662 0
На позаплановому засіданні ТЕБ і НС прийняли рішення, що стосуються безперебійної життєдіяльності міста на випадок надзвичайної ситуації.
Photo by Viacheslav Bublyk on Unsplash

Photo by Viacheslav Bublyk on Unsplash

У Львові прийняли рішення збільшити резерв крові, а міські лікарні забезпечені тримісячним запасом медикаментів та інших матеріалів на випадок надзвичайної ситуації. Про це на брифінгу сьогодні, 14 лютого, за підсумками міської комісії ТЕБ і НС повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Якщо повністю зникне світло, Львів готовий подавати мешканцям санітарний об’єм води, щоби місто могло жити і нормально функціонувати у разі надзвичайної ситуації. Друге – це наша медицина: ми прийняли рішення суттєво збільшити резерв крові, це непросто, але важливо, ми маємо тримісячний запас медикаментів, перев’язкових матеріалів, інших медичних засобів», – каже він.  

Читайте також: Львівський аеропорт продовжує роботу в звичному режимі

Окрім цього, за його словами, провели до відповідного рівня всі інженерні комунікації в медичних установах, забезпечили їх запасами води, дизель-генераторами.

«Також суттєво збільшимо кількість дизель-генераторів, щоби всі служби міста, всі системи могли якісно функціонувати в екстремальних умовах», – додав він.

У одній із лікарень Львова облаштують підземну операційну та палату стаціонарного лікування хворих, а на випадок, якщо традиційні засоби зв’язку будуть відключеними або відсутня електроенергія, то місто має повинне забезпечити альтернативні шляхи комунікації із населенням.

Нагадаємо, що міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького продовжує працювати в штатному режимі. Станом на сьогодні рейси відбуваються згідно з розкладом. Інформації про скасування рейсів наразі немає.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!