У Львові майже зникли черги за біометричними паспортами

7837 0
Наразі у львівських ЦНАПах затримують приблизно 200 паспортів.
фото: konkurent.in.ua

фото: konkurent.in.ua

Порівняно із попередніми місяцями, львівські ЦНАПи почали видавати закордонні біометричні паспорти значно швидше. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця управління адміністрування послуг ЛМР Мар’яна Дюганчук.

«Загалом від початку року послугою виготовлення закордонних паспортів скористалися понад 28,7 тисяч мешканців Львова. Спостерігаємо позитивну динаміку, адже станом на минулий тиждень у ЦНАПах Львова протерміновано 200 паспортів», — розповіла Мар’яна Дюганчук.

Читайте також: Працівники львівських ЦНАПів отримали уніформу. Фото

Зазначимо, що на початку червня, за інформацією очільниці управління інформаційних послуг Валентина Бартошик, кількість протермінованих паспортів у Львові становила майже 2,5 тисячі. Тоді  один паспорт виготовляли впродовж трьох тижнів.

Щодо ІD-паспортів, то, як і раніше, їх замовляють здебільшого особи, які досягли 14-річного віку, ті, хто змінює прізвище, або ті, хто замість вклеювання нової фотографії у старий паспорт обрав формат ID-паспорта. Втім, як зазначає Мар’яна Дюганчук, їхній відсоток залишається невеликим.

Додамо, що сьогодні, 26 липня, у МВС України заявили, що по всій території України більше немає черг на отримання нового біометричного закордонного паспорту і пообіцяли, що надалі всі паспорти видаватимуть вчасно.

Читайте також: Безвіз без взаємності: 5 причин, чому українцям відмовляють у в’їзді до ЄС

Додамо, що терміновий закордонний паспорт мають виготовляти за тиждень, нетерміновий — за три тижні. Крім цього, львівські ЦНАПи скасували живу чергу на оформлення закордонних паспортів.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!