У Львові медики встановили кістковий імплант дитині, що перестала чути на одне вухо

1034 0
Медики очікують, що слух у Софійки повністю відновиться.
фото: перше тмо львова

фото: перше тмо львова

Дитині, яка перестала чути на одне вухо, встановили кістковий імплант. Із ним слух має повністю відновитися. Це – друга така операція в Лікарні Святого Миколая, яку медики виконали без допомоги колег із-за кордону. Про це повідомили у пресслужбі Першого ТМО Львова.

«Пацієнтка – Софійка з села Роздільне Самбірського району. Сім років її вроджена вада не проявлялася жодним чином. Допоки дівчинка не захворіла на отит. Після запального процесу в вусі мама Софійки помітила, що донька недочуває. Звернулась за допомогою до спеціалістів», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Львівські лікарі видалили ракову пухлину із мозку дитини

Після діагностики лікарі виявили в дитини нейросенсорну правобічну втрату слуху. Висновок спеціалістів: повернути дитині здатність повноцінно чути можна, але для цього потрібно вживити кістковий імплант. 

«Зазвичай звук надходить до мозку людини через зовнішнє, середнє та внутрішнє вухо. Звідти слуховий нерв передає електричні імпульси в мозок. Після встановлення імпланту звукові вібрації надходитимуть до скроневої кістки, а звідти – у внутрішнє вухо й до мозку», – додають медики.

Медики очікують, що слух у Софійки повністю відновиться. Перше підключення до звукового процесора буде за місяць після операції.

Для довідки

Однобічна втрата слуху – поширена вада серед дітей. На кожну тисячу пологів припадає народження одного такого малюка. Протягом перших двох-трьох років життя ще троє-четверо діток втрачають слух частково. Однобічну глухуватість батькам помітити складно, адже тоді слухову функцію бере на себе інше вухо. Саме тому дуже важливо періодично обстежувати діток у сурдолога чи лора.  

______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!