У Львові мешканці зібралися на мирний протест через роботу «Ашану» в Росії. Відео

6493 0
Активісти акцентують на тому, що сидіти на двох стільцях під час війни неприпустимо та влаштовувати бізнес та крові теж.
фото дар

фото дар'ї кучер

У Львові мешканці зібралися на мирну акцію через те, що французька мережа «Ашан» продовжує свою роботу в Росії. У знак протесту активісти прийшли до одного з магазинів мережі, що розташований у Львові на пр. Чорновола. Також подібні акції відбулися біля інших локацій мережі в місті.

Як повідомила під час стріму Tvoemisto.tv громадська активістка Анна Герич, це – мирна акція, не масова. Мешканці не мають на меті закликати бойкотувати супермаркети «Ашан» чи агресивно ставитися до них. Водночас хочуть акцентувати на тому, що сидіти на двох стільцях під час війни неприпустимо та влаштовувати бізнес та крові теж.

Читайте також: Як львівський бізнес підтримує економіку та допомагає у час війни. Ініціативи

«Ашан» не контролює, куди він віддає свої податки, сплачуючи їх у казну Росії. Щороку це понад 150 млн доларів. Насправді за них фінансують армію РФ і озброєння, що потім летить в мирних людей», – каже вона.

Читайте також: Без літаків, смартфонів і авто. Які відомі компанії йдуть з російського ринку через війну в Україні

За її словами, упродовж 20 років роботи компанії в Росії працевлаштували більш ніж 30 тисяч людей. І хоча гендиректор компанії Ів Клод напередодні заявив, що компанія не виходить із ринку РФ, бо забезпечує життєдіяльність мирних громадян, але мирні українці, коли йдуть по хліб в «Ашан» потрапляють під «зовсім не мирні ракети».

Активісти у Львові пояснюють, що вони не виступають нині проти керівництва мережі в Україні, а навпаки закликають їх приєднатися. Подібні заходи також пройшли в деяких містах Польщі за участі українців, які вимушено переїхали туди, а також громадян цієї країни.

Нагадаємо, що співробітники «Ашан Україна» звернулися до громадян із заявою, де пояснюють, що генеральна дирекція і всі 5 500 працівників мережі очікували на іншу позицію головного офісу у Франції. Однак наразі «Ашан» залишається в Росії, а в цьому нині звинувачують «Ашан Україна». Водночас співробітники «Ашан Україна» намагалися вплинути на рішення материнської компанії і продовжують це робити. Натомість змінити рішення не можуть.  

У заяві також йдеться, що якщо Ашан закриється в Україні, тоді 15 тисяч українців, співробітників та їх сімей можуть опинитися без засобів до існування, а бюджет держави втрачатиме понад мільярд гривень податків за рік.

Станом на 16 березня понад 200 західних компаній повністю вийшли з російського ринку.

Ольга Коваль

Відео і фото Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!