Міські сервіси Львова переведуть на технологію блокчейн

2176 0
Протестувати нововведення можна буде вже за 2 місяці.
Фото: Андрій Москаленко/Facebook

Фото: Андрій Москаленко/Facebook

Сьогодні, 22 березня, заступник міського голови Львова Андрій Москаленко та директорка компанії Bloqly-Україна Наталія Снєжкова підписали меморандум про співпрацю. Ідеться про впровадження технології Blockchain у міські сервіси, повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv.

З понеділка розпочнеться робота над проектом, і вже за 2 місяці, каже Андрій Москаленко, можна буде побачити перші результати.

«Протягом двох місяців ми хочемо розглянути масштабування blockchain на всю інфраструктуру міста, тобто для нас є важливою і медицина, і освіта, і культура, і сервіси ЖКГ», – каже він.

Наталія Снєжкова каже, що Blockchain-технології допоможуть уникнути корупції.

«Немає сенсу брати хабар за те, на що ти не можеш вплинути. Технологія нівелює проблему суб’єктивних рішень на місцях та унеможливлює втручання в міські системи, підробки або заміни даних», – каже вона.

Читайте також: Уроки на вибір учня та доплати вчителям. Як планують змінити середню школу в Україні

Нагадаємо, що Дрогобич став першим містом в Україні, де запровадили технологію Blockchain при записі дітей у перший клас. В управлінні освіти ЛМР Tvoemisto.tv повідомили, що наразі не планують застосовувати її у Львові.

«Підписання меморандуму не означає негайного впровадження технології. Впроваджувати її наразі ми не збираємося, будемо дивитися, як вона працює, чи вона нам буде підходити. Потрібно більше технічним працівникам вивчати технологію і спілкуватися з її розробниками», — кажуть в управлінні і зауважують, що випадків злому системи, яка працює у Львові для запису дітей до школи та садочків з 2016 року, не було.

Довідка.

Компанія Bloqly-Україна створює та втілює електронні сервіси запису в дитячі садки та школи з використанням технології blockchain з децентралізованим прийняттям рішень про зарахування дітей.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!