У Львові міськрада незаконно дозволила реставрацію будинку в історичній частині міста

2299 0
Львівська місцева прокуратура №1 вжила заходів длязапобігання незаконної передачі земельної ділянки в межах ансамблю історичного центру Львова, внесеного до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
фото: NydMond

фото: NydMond

Як з’ясувалося, Львівська міська рада надала товариству з обмеженою відповідальністю дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0359 га вартістю близько 1,2 млн грн по вул. Шевській у м. Львові для реставрації з переплануванням житлового будинку. «Приймаючи таке рішення міськрада не зважила, що на згаданій земельній ділянці знаходиться будинок, який належить до пам'яток архітектури національного значення і розташований він в межах історичного ареалу та зони регульованої забудови міста, а також входить в ансамбль історичного центру Львова, внесеного до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО»,  – йдеться у повідомленні прокуратури.

Із огляду на зазначені факти, Львівська місцева прокуратура №1 у липні 2016-го року направила позов до Львівського окружного адміністративного суду про визнання протиправною та скасування незаконної ухвали. Однак, постановою Львівського окружного адміністративного суду від 27-го жовтня 2016-го року прокуратурі було відмовлено у задоволенні позову.

Читайте також: У Львові суд зобов’язав забудовника знести багатоповерхівку на вул. Хмельницького

Не погодившись із зазначеним судовим рішенням уже прокуратура Львівської області подала апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції. Нещодавно Львівський апеляційний адміністративний суд апеляційну скаргу прокуратури області задовольнив повністю, скасував постанову Львівського окружного адміністративного суду та виніс нову, якою позов Львівської місцевої прокуратури №1 задоволено повністю.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!