У Львові мітингували проти нового очільника МОН Сергія Шкарлета

2588 0
Активісти вимагали відсторонення Сергія Шкарлета з посади в. о. міністра освіти України.
Фото: Демократична сокира

Фото: Демократична сокира

У Львові провели акцію проти призначення Сергія Шкарлета в. о. міністра освіти. Молодь та студенти зібралися біля пам’ятника Шевченкові. Таку ж, але масштабнішу акцію, провели сьогодні у столиці.

Серед основних претензій до нового міністра – звинувачення його у корупції та плагіаті, а також причетності до Партії регіонів.

Активісти вимагали відсторонення Сергія Шкарлета з посади в. о. міністра освіти України.

Нагадаємо, 25 червня Кабмін призначив заступником міністра освіти та виконувачем обов’язків очільника МОН Сергія Шкарлета. На цій посаді він замінив львів’янку Любомиру Мандзій.

Раніше його намагалися призначити міністром освіти, але у Верховній Раді не вистачило голосів, хоча президент Володимир Зеленський особисто збирав підписи за його призначення.

У 2010 році балотувався до Чернігівської облради від «Партії регіонів» та висловлював підтримку експрезиденту Віктору Януковичу. Через п’ять років він балотувався до Чернігівської облради вже від «Блоку Петра Порошенка», але у раду так і не потрапив. Останні роки він працював ректором Чернігівського технологічного університету.

Крім цього, антиплагіатна ініціатива «Дисергейт» заявила про факти академічного плагіату в науковій роботі Сергія Шкарлета. Про це ж ідеться і на сайті «Помилки та фальсифікації в наукових дослідженнях». Сам він плагіат заперечує.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!