У Львові мобільний додаток шукатиме вільні місця для паркування

2768 0
У Львові планують запустити мобільний додаток, який показуватиме водіям вільні місця на парковках у центрі міста.
Фото: bmwblog.com

Фото: bmwblog.com

«Коли водій приїжджає в центр Львова, то він хоче запаркувати машину і йому потрібно знайти паркомісце. Враховуючи, що завантаженість паркінгів є велика (як платних, так і безкоштовних), то він витрачає достатньо багато часу на пошук цього паркінгу. Тому ми зараз працюємо над пілотним проектом, який дозволить на мобільному телефоні подивитись, де є вільне місце на парковці», – розповів у коментарі Tvoemisto.tv заступник директора департаменту розвитку, начальник управління міжвідомчої координації Львівської міської ради Тимофій Александронець.

Це, за словами чиновника, дозволить зменшити кількість трафіку автомобілів, адже водіям не треба буде витрачати час, щоб знайти вільне місце для свого автомобіля. Для початку планують запустити проект на одній із парковок Львова. Якщо він буде успішний, тоді його поширять і на інші паркінги.

Однак в ЛКП «Львівавтодор», яке займається обслуговуванням платних парковок у Львові, про таку ініціативу нічого не знають і вказують на складність цього рішення. «Щоб визначити вільну кількість паркомісць, то на кожне місце слід встановити датчик, супутниковий зв’язок», – розповів начальник відділу паркування ЛКП «Львівавтодор» Сергій Париляк.

Сергій Париляк зазначив, що паркінг на вулиці Валовій, де потенційно можна визначити кількість автомобілів, є проїзний, а не закритого типу. Окрім того, деякі водії там паркуються з порушенням правил дорожнього руху, відтак складно визначити точну кількість вільних місць, які є там. За його словами, якби ця парковка була закритого типу, то там могли б встановити інформаційне табло, яке б вказувало вільну кількість місць. При повній заповненості паркінгу – шлагбаум би не піднімався та не пропускав би автомобілі.

Підготували Юлія Сабадишина та Ігор Саджениця

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!