У Львові молодий режисер з Донецька розкаже, чому знімає кіно про УПА

2232 0
3 грудня о 17:00 в Національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького», що на вул. С.Бандери, 1, відбудеться зустріч з режисером фільмів про УПА Віталієм Загоруйком.

 «Як уродженець Донеччини сприймає діяльність ОУН та УПА і своєю професійною діяльністю спростовує стереотипні уявлення галичан про донеччан як проросійських сепаратистів? Що спонукає людину із фотокамерою не тільки фільмувати Майдан, а й ставати до лав добровольців батальйону особливого призначення «Київ-2»? Відоповіді на ці та інші питання можна буде почути в кінозалі Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» під час творчого вечора автора сценаріїв та кінодокуменаліста Віталія Загоруйка», – анонсують організатори.

Молодий український режисер історичних документальних фільмів Віталій Загоруйко не вперше використовує Львів та приміщення Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» як майданчик натурних зйомок. Тут він знаходить утаємничені документи, сюжети людських доль, антуражну автентику та виконавців реконструкторських сцен.

Цього разу на завершення роботи над стрічкою про останнього головного командира УПА Василя Кука сценарист та кінорежисер Віталій Загоруйко зустрінеться із глядачами його попередніх творів, щоб розповісти про свою персональну боротьбу за неспотворений виклад історії України та борців за її незалежність.

Віталій Загоруйко – випускник Донецького національного університету. Автор фільмів «Служба безпеки ОУН. Зачинені двері», «УПА. Тактика борьби», «Махно. Невольник свободи», «Україна. Незалежність назавжди», «Ціна перемоги. Невідома окупація», «Окопна правда «живої сили», «Катакомбна церква на Київщині», «Обличчя купюри. Тарас Шевченко. Людина чи легенда?», «УПА. Третя сила» та інших.

Вхід на зустріч — вільний.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!