У Львові може закритися унікальний музей

2799 0
Львівський природознавчий музей, що знаходиться на Театральній,18, на грані закриття через брак фінансування.
Фото: smnh.org

Фото: smnh.org

Цьогоріч Президія Національної академії наук України виділила музею вдвічі меншу від необхідної (мається на увазі лише зарплата працівників, оплата комунальних послуг та охорона) суму коштів. Про це повідомляють співробітники музею на сторінці установи у Facebook.

Читайте також: Природа на дотик. У Львові провели нестандартний урок для дітей із вадами зору. Фото, відео

«Зменшення фінансування тривало впродовж останніх 5 років - у 2013 році ми отримали 70 % коштів від запланованих мінімально необхідних, а в 2017 році – лише 55 %. Ані про наукові відрядження, ані про закупівлю необхідного обладнання та реактивів, створення виставок та освітніх програм немає навіть мови», - йдеться в повідомленні.

Таким чином, вже через півроку Природознавчий музей не матиме коштів на  сплату найнеобхідніших речей та може  закритися.

Слід додати, що кошти на виставки, експозицію, освітні акції працівники музею шукали самотужки.

Опублікував Ярослав Сиваківський


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!