У центрі Львова може з’явитися нова скандальна забудова. Фото

6440 1
У старому будинку, що на на розі вулиць Чайковського та Стефаника у центрі Львова, розпочались будівельні роботи. Активісти стверджують, що на цьому місці планують збудувати багатоповерховий житловий будинок, натомість у місті запевняють, що дозвіл надано лише на реконструкцію. Tvoemisto.tv дізнавалось, що насправді має з'явитись на цьому місці.
Фото: facebook.com/taras.choliy

Фото: facebook.com/taras.choliy

Все розпочалося з повідомлення в інтернеті про можливий продаж квартир в новобудові на цьому місці. Як зазначив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський в коментарі Tvoemisto.tv, жодних відповідних дозволів на такий вид робіт його відомство не видавало. Як вказано на карті забудов Львова, яку створили в Львівській міській раді, на цій території має відбутися «реконструкція з розширенням існуючих нежитлових приміщень за рахунок надбудови під адміністративний будинок зі вбудованими приміщеннями». Відтак про жодний житловий будинок мова не йшла.

«Ми в інтернеті побачили, що відбувається продаж квартир, з іншим фасадом зовсім. Девелопер же сказав, що це якась помилка, що це ріелтори вирішили прозондувати чи буде грунт, чи буде попит. Тобто це була їх ініціатива. Я у це мало вірю, та наша зброя це публічність», – зазначив Юліан Чаплінський.

Дозвіл на проведення відповідних робіт було надано 27 серпня 2015 року ТзОВ «Два кольори», ТзОВ «Рока», ТзОВ «Скекнер». Перша з них зареєстрована на Степана Грицака й займається наданням в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Однак наразі нам так і не вдалося зв’язатися з представниками фірми. 

Депутат Львівської міської ради Тарас Чолій один з тих, хто вчора був на об’єкті будівництва наголосив у коментарі Tvoemisto.tv: "Тут не виявили жодного документа для проведення робіт. Відтак було вирішено викликати поліцію". Однак, за його словами, робітники і сьогодні продовжили роботи там. Тому Тарас Чолій зазначив, що не відкидає можливості подати позов до суду.

 

 

Руйнують місто. Жодної логіки і стратегії. Документів 0.

Опубліковано Rostyslav Koval 17 лютого 2016 р.
 

 

Можливість суду не відкидає і Юліан Чаплінський.

«Якщо ріелтор дійсно, по факту, почне будувати житловий будинок, то як мінімум ми повідомимо про це громадськість і повідомимо СБУ, прокуратуру і міліцію. Тоді ріелтора буде очікувати суд. Державна архітектурно-будівельна інспекція повинна буде зупинити будівництво. І знову ж таки, картинка в інтернеті не є доказ. І тому зараз я не розміщаю цю споруду на карті скандальних забудов, тому що в мене доказів на сьогодні нема. Хіба може суд вирішити чи інспекція зупинити чи відкликати декларацію», – зазначив архітектор.

Tvoemisto.tv готове надати можливість висловити своє бачення цієї ситуації забудовнику.

Нагадаємо, сьогодні, 17 лютого, на бізнес-сніданку, який організовує юридична компанія «Ейч.Ді.Партнерз» спільно із дискусійною платформою Tvoemisto.tv «Твоє місто Львів», шукатили відповіді на питання, яким ми зможемо побачити Львів через 50 років та які європейські ініціативи з планування розвитку забудови міста будуть чи вже запроваджені у Львові?

Підготував Ігор Саджениця

20 Лютого, 2016 19:03
Олег але то вже чолій пропіарився. нема ради... захисник року )))
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!