У Львові може з’явитися вулиця Івана Вакарчука

1940 0
Іван Вакарчук був доктором фізико-математичних наук, професором кафедри теоретичної фізики Львівського університету.
Фото: Україна молода

Фото: Україна молода

У Львові може з’явитися вулиця Івана Вакарчука. Відповідну ініціативу «Фундації Івана Вакарчука» на сесії Львівської міської ради озвучив депутат Олекса Возняк.

«Звертаюсь до вас з проханням у сприянні спорудження пам’ятника Івану Вакарчуку за рахунок доброчинних коштів, зібраних нашою ініціативною групою, а також найменування однієї з вулиць Львова іменем Івана Вакарчука», – звернувся Олекса Возняк.

«Фундацію Івана Вакарчука» створили у березні цього року. Група закликала спорудити пам’ятник Івану Вакарчуку у Львові, назвати одну із вулиць Львова його іменем, а також встановити в його честь художній меморіал. Ініціативна група хоче також видати книгу спогадів Івана Вакарчука.

Читайте також: Кафедрі теоретичної фізики Франкового університету присвоїли ім'я Івана Вакарчука

Іван Вакарчук – видатний український вчений, громадський та політичний діяч. Багато років був ректором Львівського національного університету й завідувачем кафедри теоретичної фізики ЛНУ, міністром освіти і науки України (2007-2010), у 2007 році отримав звання Героя України.

Іван Вакарчук помер 4 квітня 2020 року, а 6 березня цього року, в 74-річницю від Дня народження професора, ініціатори оголосили про створення групи «Фундація Івана Вакарчука». Одними з членів ініціативної групи стали ректор Львівського національного університету Володимир Мельник, ректор Українського Католицького Університету Богдан Прах, ректор Львівської національної академії мистецтв Володимир Одрехівський, ресторатор Юрій Назарук, Святослав Вакарчук та інші.

Софія Шавранська 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!