У Львові можна купатися тільки у трьох озерах

8798 0
Понад 120 інших водойм непридатні для відпочинку на воді через необлаштованість території та забрудненість води.
Фото: Львівська міська рада

Фото: Львівська міська рада

Три озера у Львові отримали офіційні дозволи на відкриття купального сезону. Це озера ТОВ «Колиба» і ФОП «Савчук» у Брюховичах і Винниківське озеро, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Усі три озера мають технічні та дозвільні документи на проведення купального сезону у 2017 році. Очищені плеса і дна водойм, підготовлені і облаштовані пляжі та прилеглі території, позначено межі купання на акваторії буями помаранчевого або червоного кольору.

Також обладнані медичні пункти, є гучномовне сповіщення і спостереження, людей постійно попереджають, де можна, а де не можна купатися. На водоймах обладнані рятувальні пости зі всіма необхідними засобами, підготовленим персоналом. Крім того, проводять  планові забори води для аналізу.

Натомість у понад 120 водоймах на території міста та передмість купатися не можна.

«На жаль, в нас гинуть люди, як правило, на водних об’єктах, які не призначені для купання. 24 львів’янина загинуло на водоймах поза межами міста, зокрема й у місцях, не відведених для купання. Торік на непридатних для купання водоймах у Львові загинуло троє людей» -- цитує прес-служба слова начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктора Іваніцького.

Як зазначають у міській раді, на всіх облікованих водних об’єктах, не підготовлених для масового відпочинку на воді, встановлюють попереджувальні щити із вказівниками про заборону купання та з інформацією про наявність забруднюючих речовин.

Також нагадуємо правила, які допомжуть зробити ваш відпочинок на воді приємним та безпечним.

Коли купатися?

Найбільш сприятливою для купання є безвітряна сонячна погода з температурою повітря 22°С та води 18°С. Найкращий час – ранок або вечір, коли сонце гріє, але немає небезпеки перегрівання. Після тривалого перебування на сонці не пірнайте у воду з розбігу, а заходьте поступово. Різка зміна температури дуже небезпечна для людського організму, особливо для людей з хворим серцем.

Плавати у воді потрібно не більше 20 хв. Якщо у воді ви відчуваєте, що втрачаєте сили, або тіло зводять судоми, чи ви побачили потопельника, а самі не вмієте плавати, – кличте на допомогу.

Пірнати можна лише там, де є для цього достатня глибина, прозора вода, рівне дно. Перший стрибок краще робити ногами вниз – «солдатиком». Не пірнайте в мілких, темних та невідомих місцях, особливо з розбігу вниз головою, бо можна вдаритися об дно, знепритомніти та втопитися.

Категорично заборонено:

- заходити у воду в нетверезому стані;

- запливати за територію пляжу, яка огороджена буйками;

- підпливати до суден і моторних човнів, що рухаються;

- стрибати у воду з плавзасобів, споруд та предметів, які для цього не призначені;

- використовувати для плавання надувні матраци, подушки, автомобільні камери, дошки, несправні човни;

- допускати у воді ігри з захопленням рук та ніг учасників;

- подавати фальшиві сигнали біди;

- засмічувати воду та береги водойми;

-  заходити у воду глибше, ніж до пояса тим, хто не вміє плавати,.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!