У Львові можна проголосувати онлайн за нові назви для «російських» вулиць

1609 0
Голосування за перший блок вулиць триватиме на сайті міської ради до 15 червня.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

У Львівській територіальній громаді дерусифікують 53 вулиці, названих на честь російських діячів чи мають назви, що асоціюються з російською імперією, росією чи радянською пропагандою. Сьогодні, 8 червня, Львівська міська рада відкрила голосування за пропозиції для перейменування першого блоку вулиць Львова, до якого увійшли 14 назв.

Читайте також: Стало відомо, які вулиці перейменують у Львові

«Мешканці можуть обрати один із запропонованих варіантів до кожної вулиці. На першому етапі нові назви обиратимуть для теперішніх вулиць: Карла Брюллова, Олександра Герцена, Михайла Глінки, Дагестанська,  Василя Жуковського, Петра Козланюка, Володимира Короленка, Миколи Некрасова, Івана Сєченова, Льва Толстого, Антона Чехова, Чуваська, Миколи Скрипника, Миколи Кибальчича», – сказав перший заступник міського голови Андрій Москаленко.

Пропозиція, що набере найбільше голосів на веб-порталі міської ради, отримає один голос, що враховуватиметься робочою групою при затвердженні нової назви вулиці. Фінальне рішення щодо перейменування вулиць мають затвердити депутати на сесії Львівської міськради.

Голосування за перший блок вулиць триватиме на сайті міської ради до 15 червня. Воно проводиться за посиланням

Читайте також: Маріупольська і Орвела замість Козланюа і Чехова. Як у Львові планують перейменувати вулиці

Додамо, що після перейменування вулиць у Львові мешканцям не потрібно буде змінювати документи. Замінити документи будуть змушені лише підприємці, однак для них ця процедура буде безкоштовною.

Нагадаємо, у Львові група ініціаторів виступила з пропозицією перейменувати понад тридцять вулиць, які названі на честь російських діячів. Натомість вулиці пропонують назвати іменами українських видатних постатей.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!