У школах Львова зимові канікули можуть почати з 6 грудня

4740 1
У зв'язку зі складною економічною, політичною та енергетичною ситуацією в країні, виникла ініціатива про переведення учнів шкіл Львова на шестиденний навчальний тиждень, щоб потім, під час зими, діти пішли на канікули, що дасть можливість зекономити значні кошти на опаленні приміщень навчальних закладів. Про це повідомила начальник управління освіти ЛМР Галина Слічна.
Фото: tsn.ua

Фото: tsn.ua

За її словами, вчителі будуть отримувати зарплатню і під час зимових канікул. Дане рішення, після обговорення з педагогічними працівниками та батьківською громадою, буде винесене на засідання виконавчого комітету Львівської міської ради. Садочки міста будуть працювати у звичному режимі, інформує прес-служба Львівської міськради. 

«Тарифи на газ впродовж цього року зросли більше, ніж на 80% – це суттєво. Маємо визначені на рік кошти на енергоносії, ми провели детальний аналіз коштів, які на сьогодні є використані, визначили, яка потреба в грошах у нас є до кінця року. Сьогодні маємо нестачу у розмірі 12 млн грн на енергоносії, маємо нестачу коштів на заробітну платню педагогічним працівникам, постійно зростає індексація і відповідно це все відбивається на бюджетних призначеннях. Враховуючи усі ці моменти, ми переглядаємо план роботи на цей рік", – каже Галина Слічна.

За її словами, були різні модельні структури навчального року. Є оптимальна пропозиція яку ми винесли на обговорення для керівників навчальних закладів та педагогічних працівників. Зараз це обговорюється з представниками батьків.

"Початок навчального року пропонується 1 вересня, його завершення, згідно з рекомендаціями Міністерства освіти, планується до 1 липня.

Плануємо 5-ти денний навчальний тиждень з відпрацюванням по суботах за грудень, тобто вересень, жовтень, листопад ми будемо працювати за грудень і з 6 грудня плануємо провести зимові канікули, які триватимуть до 2 лютого. Окрім цього, плануємо з 18 до 26 жовтня провести осінні канікули, оскільки додається окреме навантаження на дітей.

Педагогічні працівники будуть отримувати зарплатню згідно з тарифікацією. В грудні заробітну платню вчителі отримуватимуть, не відвідуючи шкіл, її виплачуватимуть за суботи, які вже були відпрацьовані впродовж осені. Гроші за січень отримають за те, що відпрацюють впродовж лютого-травня.

Три дні першого семестру будемо відпрацьовувати шляхом ущільнення програм і це нам дозволило Міністерство освіти", – каже Галина Слічна.

За її словами, у випадку, якщо ця структура буде прийнята, перш за все, управління звертатиметься з методичними рекомендаціями щодо відміни домашнього завдання на вихідні дні для учнів початкової школи в обов'язковому порядку. "Будемо рекомендувати працівникам навчальних закладів переглянути розклад занять на суботу, а також тривалість уроків для учнів початкової школи. Окрім цього, буде розглянуто рішення про обмеження кількості домашніх завдань для учнів основної та старшої школи, щоб хоч трохи розвантажити дітей», – розповіла Галина Слічна, начальник управління освіти ЛМР

«Якщо взяти енергоносії, то, перш за все, тільки за тепло і газ на грудень виділено 10,5 мільйонів гривень – це є бюджетні призначення, якщо підемо на канікули та врегулюємо опалення,  економія складе близько 10 мільйонів. В залежності від погодних умов, будемо регулювати і канікули. Якщо ми пропонуємо канікули провести з 18 жовтня, а на ці дні буде наприклад +15С, їх не буде змісту робити і можна буде змістити далі, так само і в грудні зможемо їх посунути в залежності від погоди. Такі рішення плануємо виносити на наступне засідання виконавчого комітету»,- додала Галина Слічна.


Читайте також:
15 Серпня, 2014 17:10
666 ..." .. вот накопім гривень пять , купім водочкі опять.." ... отим "слічним економістам" треба конкретно пити "зельонку" и, лікувати вавку в їхній "слічній" голові ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!