У Львові можуть створити «Креативний квартал»

2935 0
Антикафе, коворкінг, стартап-бокси, хакер-спейси та навіть стартап-банк та поштове відділення на площі понад 15 тис. м2 – таким у Львові бачать проект «Креативного кварталу» його організатори.
Фото: futurecenter.in.ua, facebook.com, igor-salnikov.livejournal.com, web-profy.com

Фото: futurecenter.in.ua, facebook.com, igor-salnikov.livejournal.com, web-profy.com

«Концепція проекту – місце зустрічі, спільної роботи та розвитку представників технологічної та креативної спільнот, а також підприємців, або бажаючих ними стати. І їх дітей. Мета проекту – створити яскравий культурно-інноваційний хаб з цілим діапазоном освітніх і розвиваючих проектів, заснованих на парадигмі нової філософії креативного підприємництва та smart відпочинку. Завдання проекту – сприяти трансформації Львова в центр креативного підприємництва», – написав у себе в facebook Ілля Кенігштейн. Він – керуючий партнер венчурного фонду «Hybrid Capital», громадський діяч у сфері ІТ, створює проекти і керує компаніями в декількох країнах, зокрема в Україні та Ізраїлі. А з червня цього року – внештатний радний міського голови Львова Андрія Садового.

Планується, що це буде комплекс з антикафе, коворкінгом, стартап-боксами, залами для майстер-класів та івентів, хакер-спейсом, творчими майстернями, центром розвитку дітей, мейкер-спейсом, експеріментаріумом, переговорними кімнатами, цифровою лабораторією, стартап-банком, поштовим відділенням, амфітеатром, еко-парком, парковкою.

За словами Іллі Кенігштейна, ідею створення «Креативного кварталу» вже підтримали глобальні інноваційні компанії, такі як Microsoft, Intel, Ericsson, HP, Cisco, Schneider Electric і багато інших.

Разом з тим остаточного рішення щодо того, де розміщуватиметься «Креативний квартал» також немає. Хоч Львівська міська рада під час пленарного засідання 15 липня 2015 року і надала дозвіл на створення хабу на вул. Вітовського, 57, та з 2004 року там обіцяли створити музей історії техніки. Та й саме депо перебуває у занедбаному стані.

«Це, безумовно, великий інвестиційний проект в галузі соціального підприємництва. Ми поки не вирішили остаточно, де саме ми будемо створювати «Креативний квартал». Безумовно це має бути місце, що підпадає під критерії міського кварталу. З іншого боку у цього місця повинен бути сильний магнетизм, атмосферність та історія. Одним з таких місць є Трамвайне Депо, що знаходиться на перехресті вулиць Сахарова і Вітовського. У 1893 році віденська фірма «Siemens & Halske», вигравши тендер, приступила до будівництва ліній електричного трамвая, депо і електростанції. Депо - видатна інженерна споруда, пам'ятник технічної архітектури. Це було перше депо електричного трамвая у Львові, що носило назву «Електростанція Едісона». Трамвайне Депо перебуває у жахливому стані. Для реставрації ангарів потрібні величезні гроші, яких в ЛКП «Львівелектротранс» немає. Також, в ході перевірок, ми виявили, що в одному з ангарів вже 11 років обіцяють відкрити «музей історії техніки». Чесно кажучи, після всього – навіть цікаво що станеться раніше: повноцінно відкриється обіцяний музей, рішення стосовно якого було прийнято ще в 2004 році, або зруйнується ангар, що знаходиться в аварійному стані.», – зазначив Ілля Кенігштейн.

Опублікував Ігор Саджениця

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!