У Львові можуть створити музей АТО

2024 0
Військові пропонують відкрити музей АТО у приміщенні на вул. Вірменській, 1 у центрі Львова, де зараз кафе-бар «Ювілейне».
Фото: ТСН

Фото: ТСН

Про це 21 квітня у коментарі IA ZIK повідомив директор Будинку офіцерів Віталій Провозін.

За його словами, приміщення належить до будинку офіцерів, але зараз перебуває в оренді. Оскільки орендар має заборгованість зі сплати орендної плати, є підстави для розірвання договору. Відтак був скерований лист у військову прокуратуру та до балансоутримувача – КЕВ міста Львова – про розірвання договору оренди.

Читайте також: Як виглядали українські воїни з давніх давен і до сьогодні. Фотопроект

«У нас є військово-історичний музей на території 80-ї десантно-штурмової бригади. Там дуже обмежений доступ людей. Є багато цінних експонатів, які могли би поповнити цю колекцію. Ми не можемо тримати за завісою експонати, які мають бути надбанням людей. Це потрібно робити», – підкреслив Віталій Провозін.

На його переконання, музей АТО має бути саме у центрі Львова.

«Музей визвольних змагань, що на вул. Лисенка, прекрасний, там унікальна експозиція. Але він не в центрі, туристичні маршрути там не пролягають. Тому він не може працювати сповна», – зауважив директор Будинку офіцерів.

Опублікував Ігор Саджениця 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!