У Львові можуть віддати під забудову ділянку на Кастелівці

1981 0
Наразі депутати погодили перше з двох необхідних рішень, для передачі землі.
Фото з googlemaps

Фото з googlemaps

Депутати Львівської міської ради погодили розробку земельної документації для забудови ділянки у центрі міста, на вул.  Котляревського, 47. Ухвалу підтримали 40 депутатів попри зауваження чиновників.

На засіданні Львівської міської ради 23 грудня депутати підтримали ухвалу Про надання ТзОВ «Вестгруп капітал» дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Котляревського, 47. Земля розташована в історичному ареалі, в районі давньої низькоповерхової забудови. Йдеться про ділянку площею 0,0943, неподалік від міської лікарні №5. Земля наразі не надана у власність чи користування, але її мають перевести до категорії земель житлової та громадської забудови. Наразі депутати погодили перше з двох необхідних рішень для передачі землі.

Читайте також: Львів викупить ще 14 ділянок для добудови Ряшівської

ТзОВ «Вестгруп капітал» планує отримати землю для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд. 

У пояснювальній записці до ухвали йдеться, що землю, яка була у зоні малоповерхової житлової забудови згідно з з корегуваннями перенесена у зону багатоквартирної житлової забудови – це від п’яти і до п’ятнадцяти поверхів.

Нині на ділянці розташовані гаражі та господарська будівля площею 153,1 метрів квадратних, вони з 2018 та 2019 років належать ТзОВ «Вестгруп капітал».

Під час засідання чиновники зауважили, що сусіди, члени ОСББ «Котляревського 49», теж хочуть належним чином оформити ділянку як свою прибудинкову територію. Мешканці будинків, що на Котляревського 47 і 49 звертались до суду через заплановане будівництво, вони вважають ділянку своєю прибудинковою територією.

Читайте також: Біля Стрийського ринку у Львові зведуть торгово-офісний центр. Візуалізація

За даними аналітичної системи YouControl, кінцевим бенефіціарним власником ТзОВ «Вестгруп капітал» є бізнесмен Сергій Ткаченко. Основний вид діяльності – надання в оренду власного чи орендованого нерухомого майна.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!