У Львові музей збирає дитячі спогади й «скарби» львів'ян для експозиції

1260 0
Працівники опрацюють та збережуть зібрані матеріали. Згодом оберуть найвідповідніші для експонування під час виставки у Музеї Міста.
Фото: Олександр Мазуренко

Фото: Олександр Мазуренко

У музеї міста запрацювала «Лабораторія дитинства». Музейники збирають спогади містян, дитинство яких пройшло у Львові. Вони стануть матеріалом для першої експозиції, інформує пресслужба Львівської міської ради.

«Зараз тут починає працювати «Лабораторія дитинства», яка допомагає збирати матеріали для першої виставки. Місія музею – максимально залучати мешканців Львова, зробити їх співучасниками виставки», – зазначив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

У Лабораторії відвідувачі можуть написати, намалювати чи записати свої спогади на відео, відсканувати дитячі фото та створити мапу маршрутів самостійних подорожей містом. Також працюватиме pop up museum, для його колекції мешканців закликають принести збережені предмети дитинства.

Читайте також: У Львові відкрили перший музей історії міста. Фото, відео

Це можуть бути речі, які діти колекціонували чи використовували під час ігор, «трофеї» і «скарби», здобуті у маленьких подорожах містом. Працівники музею опрацюють та збережуть зібрані матеріали, а кураторська група обере найвідповідніші для експонування під час виставки у Музеї Міста.

Працюватиме «Лабораторія дитинства» з вівторка по неділю з 11:00 до 18:00 у підземеллі Львівської ратуші за адресою площа Ринок, 1. Вхід вільний.

Предметами та спогадами можна поділитися, заповнивши гугл-форму або через сторінки Музею Міста у Facebook чи Instagram.

Нагадаємо, у жовтні у Львові закінчили ремонтні роботи у Музеї Місіта. Музей не матиме постійної експозиції та фондів, а буде інтерактивним простором. Його облаштували у пивницях львівської Ратуші. Вартість реставраційних робіт у підземеллях становила 5 млн 443 тис гривень.

 

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!