У Львові музиканти з всієї країни створили Український мистецький фронт

2165 0
Мета проєкту – збір коштів для ЗСУ.
фото: український мистецький фронт

фото: український мистецький фронт

У Львові створили Український мистецький фронт. Перший проєкт –  #дешансонізація – серія вуличних концертів у місті з залученням музикантів усієї країни. Музика звучить різних форматів – класична, електронна, джаз, рок та блюз. Так, уже провели сім виступів. Про це повідомляє Збруч.

Список подій доповнюється двічі на тиждень. Наразі заплановані такі:

  • 31 березня о 14:00. Концерт «Джазовий загін» на площі Ринок
  • 1 квітня о 14:00. Концерт «онлайн СХОВИЩЕ» у LEM-station
  • 2 квітня о 17:00. Концерт «the BeatleVs» у LV-Cafe
  • 4 квітня о 14:00. Концерт «онлайн СХОВИЩЕ» у LEM-station
  • 4 квітня о 17:00. Концерт «the BeatleVs» у LV-Cafe

 

Мета проєкту – збір коштів для ЗСУ. Задля цього в місцях, де проходимуть перфоменси, розміщені банери з QR-кодом, відсканувавши який, можна переказати кошти на допомогу українській армії. Зібрані гроші надходять на рахунок ГО «Міжнародна асоціація мистців», далі їх передають на потреби окремого полку спеціального призначення АЗОВ. Лінк для донатів:  https://tinyurl.com/JAZZ-PRIVATBANK.

Читайте також: Гуманітарка має стати на рейки. Як і хто координує допомогу на Львівщині

Додамо, що почався проєкт 18 березня на залізничому вокзалі Львова, де біля центрального входу в натовпі людей із валізами в руках й острахом в очах звучав джаз. Загін відомих джазових музикантів на волонтерських засадах зіграв 40-хвилинний сет для піднесення духу та настрою біженців, що прибувають до Львова.

А найбільш масштабним став виступ 27 березня на площі Ринок музиканта Саші Чемерова, засновника каліфорнійського рок-гурту The Gitas та українського рок-гурту «Димна суміш». Разом із ним на сцену вийшов фронмен гурту O.Torvald з Полтави Женя Галич, гітарист із Києва Микола Цховребашвілі, гітарист зі Львова Тарас Кушнірук та львівський перкусіоніст Даня Білоус.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!