У Львові мистецьку акцію присвятять костелу, якому понад 300 років

2190 0
13 липня у Музеї народної архітектури і побуту «Шевченківський гай» вже другий рік поспіль відбудеться мистецька акція «На межі тисячоліть». Якщо минулого року вона була у Підтримку Підгорецького замку, то цьогоріч центральним елементом акції є костел Усіх Святих у селі Годовиця.

Впродовж дня усі зможуть спробувати свої сили і здібності у майстер-класах з декоративно-прикладного мистецтва, ремісництва, акторського та вокально-хореографічних мистецтв та скуштувати страви української національної кухні, приготовлені за давніми звичаями, інформують організатори. 

У музичній частині візьмуть участь гурти «Kozak System», «Rock-H», Тарас Курчик,  гість з Донецька, учасник проекту «Голос країни» Ігор Петров та  спеціальний гість з Польщі, виконавець відомої пісні «Podaj Rękę Ukrainie» (подай руку Україні) «TARAKA».

В рамках акції відбуватимуться тематичні круглі столи та презентації, на які запрошені спеціалісти у галузях архітектури, живопису та скульптури, меценати, громадські діячі та журналісти.

Мистецька акція «На Межі Тисячоліть» - це захід присвячений українській пісні, історії, традиціям і мистецтву, що створений для підтримки української культури та збереження історико-культурної спадщини. Основна мета акції – привернути увагу до пам’яток історії та архітектури, які є у занедбаному стані.

Так Костел Усіх Святих у селі Годовиця, пам’ятка архітектури XVIII століття, що розташований в декількох кілометрах від дороги, яка веде від Львова у бік Пустомит. Цей храм – одне з геніальних творінь відомого львівського архітектора, швейцарця за походженням, Бернарда Меретина.

ПРОГРАМА

Мистецька акція «НА МЕЖІ ТИСЯЧОЛІТЬ-2014»

12.00 – Відкриття території народних промислів. Козацька кузня. Мистецький ярмарок, майстер-класи. Козацький куліш та українська кухня.

15.00 – Урочисте відкриття заходу на Співочому полі. Літературно-мистецька програма «Муза мого краю». У програмі виступи естрадних колективів та виконавців: Етно-гурт «МОРЕЛІ», танцювальний  колектив «Леліс», Заслужений артист України Володимир Кудовба та інші. Літературні читання та співана поезія.

На великій сцені виступи артистів:

·         Співак Тарас Курчик

·         Співак Ігор Петров (м. Донецьк)

·         Гурт «Rock-H»

·         Гурт «TARAKA» (Польща)

·         Гурт «KOZAK SYSTEM»

22.00 –  Завершення заходу

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!